Vreme čitanja: oko 2 min.

Deda joj Srbin iz Hrvatske i Zvezdin rekorder, tata trener Dalasa: Ko je mlada Slovenka koja gazi na US Openu?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otac je sa reprezentacijom Slovenije na Mundobasketu

  • 33
Ela Nala Milić Foto: Telegraf.rs

Ela Nala Milić je mlada slovenačka teniserka koja i te kako ima poveznica sa Srbijom. Predstavila se sjajno na US Openu, ušla u osminu finala juniorskog takmičenja, a za Telegraf je približila čitavu priču koja je okružuje.

- Porodica mi je tu, uvek su pored mene, pričamo mnogo, ne samo o tenisu, već o sportu generalno. Tata mi je naravno iz basketa, kada gledam njihove utakmice možemo i malo da popričamo. On mi je kao neki psiholog (smeh), oni su od početka uz mene. Nikada nisam bila za timski sport, odlučila sam se za tenis od prvog dana - kazala je Milićeva čiji je otac Marko Milić, bivši košarkaški reprezentativac Slovenije i sadašnji asistent trenera u Dalas Maveriksima gde radi, između ostalih, i sa Lukom Dončićem.

Ipak, mlada Ela Nela nije razmišljala o parketu i narandžastoj lopti.

- Nisam razmišljala o košarci, bila sam na toliko utakmica sa tatom da mi je dosadilo. Sada opet volim da gledam, da pričamo o basketu, ali tenis mi je broj jedan - kazala je ona, a onda otkrila da je pitaju mnogi gde joj je deda, Vladimir Milić, rekorder Jugoslavije u bacanju kugle i bivši član te sekcije Crvene zvezde.

- Malo stariji me podsećaju, moji baš i ne jer je to druga generacija. Malo stariji me podsećaju, pitaju me gde i šta radi i kada će doći, pričam i sa prijateljima o tome.

Otac je sa reprezentacijom Slovenije na Mundobasketu.

- Sada tata nije ovde, on je sada u Manili na Svetskom prvenstvu. On inače radi u Dalasu, pa sam dosta sa mamom i trenerom, ali kada je kući putuje sa mnom. Ipak, nema ga puno.

Marko Milić, Dejan Bodiroga Marko Milić kao kapiten Slovenije u duelu sa Dejanom Bodirogom u duelu protiv naše reprezentacije; Foto: STR / AFP / Profimedia

Zadovoljan je Marko, kako Ela kaže, nastupom Slovenije u Manili.

- Mislim da se njemu sviđa tim, dečaci su dobar tim i van terena i na njemu. Nije samo košarka, kad nemaju mečeve oni uvek igraju ili karte ili nešto, pa stvarno uživaju.

Deda joj živi u Beogradu.

- Nisam još bila u Srbiji, ali bih baš želela da idem. Rekli su mi da je Beograd baš lep grad, ali jednog dana hoću. Deda i živi sad tamo, ali nemamo baš mnogo vremena.

Od srpski teniserki i tenisera, navodi, poznaje Olgu Danilović i mladog Branka Đurića.

- Sa Olgom se znam, igrali smo isto u Kopru na 60k turniru, ona je baš dobra devojka. Branko Đurić je isto tu - zaključila je Milićeva.

Ona će u osmini finala na US Openu igrati protiv Laure Samsonove i svakako da ima svoje šanse.

(Telegraf.rs)

Video: Otac iz Bolivije, majka iz Srbije, a on Amerikanac: Došao u Njujork da gleda Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kodiaq

    6. septembar 2023 | 14:00

    Ne pise koliko ima godina, ali ima bar 15, jel moguce da za ceo zivot nije stigla da poseti dedu? Strasno

  • Bata

    6. septembar 2023 | 15:41

    Tugo moja! Deda Srbin, otac naturalizovani Slovenac, koji je, na žalost, zaboravio svoje poreklo! Tako se gubi nacionalni identitet, ovde je dovoljna samo jedna generacija!

  • vukodlak

    6. septembar 2023 | 15:35

    A sto krivite dete ?Zamislite ,sina koji nije obišao oca sa porodicom tolike godine. ?!!!!!!Auuuuu,brate ???????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA