Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković dodatno uvećao prednost nad Alkarazom, a Karlosu tek sledi pakao!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbolji svih vremena učvršćuje prvo mesto na ATP listi iz meča u meč u Njujorku

  • 4
Novak Đoković, Karlos Alkaraz, US Open 2023 Foto: Ian Johnson / Icon Sportswire / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u polufinale US Opena posle ubedljive pobede nad Tejlorom Fricom i nastavlja svoj pohod na 24. Grend slem titulu, a usput ostvaruje i dodatnatni benefit tako što učvršćuje prednost na ATP listi.

Već nakon prve Novakove pobede na US Openu bilo je jasno da će on preoteti 1. mesto Karlosu Alkarazu, koji brani 2.000 bodova u Njujorku, zbog titule koju je osvojio prošle godine.

A onda je Novak nastavio da uvećava prednost iz kola u kolo.

Prema trenutnoj listi, nakon Novakovog plasmana u polufinale, Đoković ima 10.515 bodova, a Karlos Aklaraz 8.175, što je poprilična razlika, koja bi Novaku mogla da znači i osiguranje 1. mesta na kraju godine.

Alkarazu situacija nije nimalo naivna, jer mu sledi četvrtfinale u kojem ima izuzetno težak zadatak, jer igra protiv preporođenog Aleksandera Zvereva, koji igra sjajno ove godine u Njujorku, a u poslednjem meču je izbacio Janika Sinera, jednog od favorita iz senke.

Ukoliko i prođe Zvereva, Alkarazu sledi novi ozbiljan izazov, jer bi igrao protiv Danila Medvedeva ili Andreja Rubljova, koji su prikazali vrhunsku formu na ovogodišnjem US Openu.

Đoković bi u slučaju da pobedi i Šeltona došao do 10.995 bodova, a ukoliko osvoji turnir imaće 11.795. Sa tim bodovima, u ukoliko Alkaraz ne stigne do finala, Novak bi gotovo sigurno osigurao da kraj godine završi na 1. mestu, čime bi uvećao svoj rekord i po osmi put završio kao prvi na svetu, čime bi pobegao Samprasu za dve godine, a Federeru, Nadalu i Konorsu za tri.

(Telegraf.rs)

Video: Otac iz Bolivije, majka iz Srbije, a on Amerikanac: Došao u Njujork da gleda Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    6. septembar 2023 | 10:37

    Neka mu Bog pomogne da osvoji ovaj turnir pa nakon toga kako bude, samo da ovaj osvoji! 🙏🏼

  • eNL

    6. septembar 2023 | 10:48

    E ovo od meraka čitam . Ovako lepi naslovi, Nole povećava mnogo razliku prema Alkarazu, Nole pobedio Alkaraza, ono , prošli put beše naslov, Alkaraz plače itd. ….daj te samo tako pišite

  • Igor Obrenovac

    6. septembar 2023 | 14:17

    Samo još da ste napisali kako je Alkaraz ove sezone osvojio oko 500 bodova više od Noleta. Što znači da Nole od ovog trenutka mora da osvoji bar 600 više od Alkaraza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA