≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković ušao u istoriju US Opena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan jubilej za Srbina

  • 2
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji svetski teniser Novak Đoković ušao je u istoriju US opena, pošto je protiv Bena Šeltona odigrao jubilarni 100. meč u Njujorku!

Nole je na taj način postao i jedni aktivni teniser koji u svojim rukama ima 100 mečeva na US openu, ukupno četvrti ikada.

Na prvom mestu se nalazi Džimi Konors sa 115 duela, drugi je Rodžer Federer sa 103,  a na trećem mestu je Vik Seksas sa 102 meča. Drugu dvojicu Nole će brzo skinutu, već na narednom turniru ako Bog da, dok će morati malo da se pomuči kada je u pitanju Konors.

Novak je, inače, drugi najstariji igrač koji igra polufinale US Opena, a baš Konors je ispred njega sa 39 godina koliko je imao 1991. na turniru.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by US Open (@usopen)

Novak je trijumfom protiv Šeltona stigao i do svog jubilarnog 10. finala na US Openu, te još jednom potvrdio da je tvrd orah za sve amerikance u Njujorku.

Imao je i zanimljivu proslavu, kada je "ugasio" i publiku i samog Šeltona, a u nastavku možete pogledati i ko je sve od poznatih bio na tribinama. Uz podsećanje da su tu direktor Crvene zvezde marko marin, holivudske glumice i čuveni muzičar:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    8. septembar 2023 | 23:31

    Napred Novak ! 🏆✨️✨️💫✨️💫🇷🇸✨️✨️💫

  • Coa

    9. septembar 2023 | 07:08

    Da mu nisu zabranili ulaz u zemlju već bi bio prvi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA