≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Đoković: "Ukrao sam radovanje Benu, jer mi se svidelo! Evo kad ću reći da je možda vreme da se povučem"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Napominje Đoković da je svako finale GS momenat za istoriju

  • 2
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Neka dva sata nakon meča sa Benom Šeltonom, Novak Đoković je održao konferenciju za medije povodom plasmana u finale US Opena!

Novak je posle dva i po sata borbe, i to u tri seta, savladao Amerikanca, a na konferenciji je rekao:

- Sjajno je da sam dobio u tri seta, sve je radio veoma dobro. Neke stvari su počele da se menjaju trećem, pretrpeo sam brejk, izgubio sam ritam i publika se uključila. Nije bilo lako da se zaključi, očigledno je da je imao jačinu, da je imao servis i veoma je nepredvidiv. Morao sam da ostanem na putu, da ostanem fokusiran, što sam i činio. Do ovog momenta, sve ide po planu, sve sam dobio 3:0 osim jedan meč koji sam morao da se vraćam od 0:2. Sada imam poslednji zadatak - da se borim za titulu - rekao je Đoković i dodao:

- Igrao sam verovatno najboljeg servera koji je igrao ovde protiv mene. Imao sam šansi, ali sam gledao da držim svoj servis, da zadržim procente, da mu ne dozvolim da priđe na mom drugom servisu. Mislim da sam uspeo. Sa zatvorenim krovom, problem sa vlažnošću je otklonjen. Znojili smo se, ali manje nego inače. Kvalitet tenisa je bolji, jer kada je pretoplo, vučemo se po terenu, kvalitet počinje da budem upitan.

Na pitanje o finalu, ali i o radovanju kojim je imitirao Šeltona, Novak je rekao:

- Činjenica je da sa 36 godina je svako finale GS može biti poslednje. Verovatno da cenim ovakve prilike više nego pre 10 godina. Pre 10 godina sam mislio da imam još nekoliko ispred mene. Sada ne znam. Svestan sam činjenice. Pokušaću da priđem tom finalu kao svakom, da znam da je najteži mogući zadatak, ne samo zbog samog finala, nego što sam protiv obojice igrao u finalima i izgubio. Shvatam bitnost, sviđaju mi se šanse. A, što se tiče radovanja, ukrao sam Benu radovanje! Sviđa mi se ta proslavlja i jednostavno sam je ukrao!

Novak Đoković Foto: Mike Stobe / Getty images / Profimedia

O narednom rivalu i kako razmišlja o tome, Nole je rekao:

- Ne previše, ne mislim o tome. Kao što sam rekao, svestan sam da je ova prilika u ovim godinama skoro kao poklon koji moram da prihvatim i iskoristim. Igrao sam u Londonu i izgubio od boljeg igrača. Ovo finale žele svi, bilo je zanimljivo prošla tri puta kada smo se sastajali. Svaki put kada sam u finalu GS da je to prilika za istoriju, ponosan sam na tu. Nemam više toliko vremena, razmišljajući o istorij, možda sam nekada bio previše preliven emocijama u finalima kada sam bio mlađi, ali sada ću gledati da se dobro pripremim za meč.

Dotakao se Đoković i neočekivane drame u trećem setu koji je rešentek posle taj-brejka.

- Voleo bih da se nije desilo, ali je bitno vratiti se, konsolidovati se. Ta mala crna tačka u kojoj se nađete, grešite, ali to je produžetak. Svi se osećaju umorno ponekad u toku meča. Nekada se komentariše, nekada ne, ali je bitno da se vratite na pravi kolosek. Došao sam do momenta da ponovo serviram za meč, ali tu je bila publika, on je igrao bolje, ali bitno je da se sve zaboravi i krene napred.

Zanimljivo, Novak ove godine na Grend slemovima ima skor 27:1.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

- Dosta godina me motiviše da idem dalje, da treniram jako svaki dan i dolazim na taj nivo da se takmičim sa mlađima. Napravio sam raspored tako da bi mogao da budem na tom nivou, ali sigurno da sam zadovoljan sa rezultatima, igrati sva četiri finala je nešto što sam sanjao, nešto što sam želeo i gde sam hteo da budem. Još jedan meč je ostao, naravno, konverzacija će biti ako budem osvojio titulu, ali šta god da se desi, veoma sam ponosan šta sam uradio na Grend slemovima ove godine.

Dotakao se Nole i toga što on ima 36 finala na GS, a ostali teniseri duplo manje.

- Ne znam, možda zvuči arogantno, ali ja nisam iznenađen. Znam koliko treniram da bih bio u ovom položaju, znam da zaslužujem. Uvek verujem u sebe i svoju igru, svoje umeće kao tenisera da budem najbolji kada je potrebno. Nisam iznenađen, osećam se dobro, fit, spremno i jako, neću reću nego ikada, ali prilično dobro. Momenat je na mojoj stari, ne želim ni da razmišljam o ostavljanju tenisa dok god sam u top što se tiče igre. Ako budem gubio u ranom delu terena, onda ću reći da je možda vreme da se povučem, ali za sada ne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miloš Obilić

    9. septembar 2023 | 02:50

    Obori rekord i u godinama!!!! Vidi se da voliš to sto radiš pa neka se tebe i u 45-oj godini plaše. Svi znamo da za tebe ne postoje granice a godine su samo broj kad neko toliko radi na sebi🇷🇸

  • kiko

    9. septembar 2023 | 08:31

    Šelton je bio bezobrazan, zato je zavrsio sa 0-3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA