Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova izjava Novaka Đokovića je potvrda njegove dugovečnosti: "I pre 10 godina i sada..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nema sumnje, sve je jasno i u realnosti i na papiru

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Upitan, da li je konkurencija bila jača pre nego sada, Novak Đoković je pre finala US Opena rekao da svako vreme ima svoje, ali da je on i dalje tu, kako tada, tako i sada.

- Ne znam, vidim da ljudi pričaju o tome, ali nisam siguran da li bih se složio. Svaka generacija ima fantastične igrače, koji igraju na jako visokom nivou, mislim da je to malo potcenjivački komentarisati tako prema Alkarasu, Medvedevu, koji su Grend slem šampioni, koji su fantastični igrači. Pored njih naravno imate tu i Cicipasa, Zvereva, Runea itd. Naravno, svi oni imaju više oscilacija nego što su imali možda Mari, Vavrinka, Del Potro, Ferer. Ne bih se bavio tim poređenjima. Ono što mene interesuje jeste što sam ja i dalje u vrhu i pre 10 godina i sada, kakva god da je generacija: NextGen, Future Gen, New Gen, kako god da ga nazoveš. Ja sam i dalje tu - rekao je Đoković.

Felisijano Lopez, veteran iz Španije, rekao je da rivalstvo Novaka i Karlosa Alkaraza nije isto kao Đokovića i Rafaela Nadala.

- Slažem se sa njim. To sam rekao par puta. Drago mi je što je to rivalstvo sa Alkarasom toliko porasla i što privlači toliko pažnje i što su naši mečevi tako uzbudljivi i neizvesni, tesni, jer imamo sličnu igru, kretnju, klizanje. Obojica imamo dosta intenziteta, obojica smo mentalno čvrsti, jaki, igramo najbolji tenis kada je najbitnije. Ali, ipak, moje rivalstvo sa Nadalom je najveće. Za mene najveće rivalstvo svih vremena s obzirom na količinu mečeva koje smo odigrali jedan protiv drugog, tako da će on, ne mogu da kažem zauvek ostati moj najveći rival, ali teško da će moje rivalstvo sa Alkarasom ili nekim drugim moći to da pretekne, prestigne u toj meri. Zato što sam igrao sa njim skoro 60 puta. Tako da to znači da bih morao da ostanem na Turu još jedno 10-15 godina i na ovom nivou igrao sa Alkarasom  - kazao je Đoković.

Kada se navuče krov na Artur Eš stadionu, lakše se diše, a to je i sam srpski as potvrdio posle meča sa Benom Šeltonom.

- Odgovara mi, iskreno. Od kad su ubacili konstrukciju za krov dosta se umanjio vetar na terenu, to odgovara mojoj igri. Međutim, manje ima cirkulacije vazduha. Na Centralnom terenu je mnogo veća sparina nego na bilo kojem drugom. Jednostavno je kao grotlo. Danas sam i ja bio iznenađen, nisam znao kako je kad je zatvoren krov, jer nisam igrao ove godine pod zatvorenim krovom. Stvarno je bilo odlično u poređenju sa ostalim danima. Mnogo je bolje za igrače, publiku, za svakoga, da uživamo u kvalitetnom tenisu, a ne da gledamo igrače koji se vuku po terenu, jedva dođu do peškira. Kome to prija? U tom kontekstu podržavam da se zatvori krov - zaključio je Novak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA