Vreme čitanja: oko 3 min.

Đoković na TV-u otkrio kako mu je ćerka pomogla da sruši Medvedeva: "Nisam znao da će sedeti tu..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nole je dobio injekciju neophodne energije kada je bio na izmaku snaga

  • 2
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je još jednom pokazao da je najveći svih vremena. Savladao je Danila Medvedeva u novom epskom finalu, gde je imao neverovatnu fizičku bitku, posebno u drugom setu, koji je trajao skoro dva sata.

Na kraju je Novak i u takvoj bici uspeo da izađe kao pobednik i to u maksimalna tri seta.

Zanimljivo je da posle meča Novak nije slavio poen, a toga se dotakao i tokom gostovanja na CBS-u, gde je objasnio taj svoj postupak, nakon poslednjeg poena.

- Mislio sam da je Bog veliki, osetio sam veliko olakšanje. Ljudi me pitaju zašto nisam slavio posle poslednjeg poena, kada sam video da njegov forhend ide u mrežu, osetio sam veliko olakšanje i bio sam zahvalan da je sve završeno. Prva stvar koju sam želeo da uradim posle razmenjenih reči sa njim na mreži je bilo da zagrlim svoju ćerku. 

- Ona je moj anđeo čuvar, moja beba, moje srce... Nisam znao da će sedeti tu, da ćemo moći da se gledamo dok sedim na klupi. Ona je bila tu i svaki put kada mi je bilo neophodno da dobijem malo ohrabrenja, ona mi je davala energiju, osmehe, rastopila me je, naročito u tenzičnim momentima u drugom setu, bilo mi je potrebno nešto. Video sam to, i ona je kanalisala energiju koja mi je bila neophodna. 

Najstariji si koji je ikad osvojio US Open?

- Hvala ti što si me podsetio - našalio se Novak, a potom se osvrnuo na drugi set, koji smatra ključem ovog finala.

- Bio je ovo najduži set koji sam ikada igrao u životu, verovatno fizički najteži koji sam ikada igrao i to je bio ključ meča, kada sam imao dva seta prednosti, to pravi veliku razliku nego da je bilo 1:1. Neverovatni reliji, sa preko 30 udaraca, on mi je oduzimao noge, ja njemu, bilo je veliko olakšanje osvajanje tog seta. 

Upitan je Novak kako se osetio da igra u ovakvoj atmosferi, gde je imao i veliku podršku.

- Osetio sam, atmosfera je bila naelektrisana, najveći stadion koji imamo u našem sportu, sa preko 20.000 navijača, potpuno rasprodat. Bila je privilegija igrati tu. Ja i dalje igram za ove stvari, radim svoje rutine, kada ste u finalu Grend slema, to je najveći nivo našeg sporta, morate da se žrtvujete, bilo je neverovatno iskustvo i to je razlog zašto sebe teram svakog dana do maksimum.

Šta bi bio tvoj savet, da imate ovakve sportske uspehe, a da ste i dalje gladni?

- Ciljevi su ekstremno bitni za sve. To je jedan od razloga zašto sportisti mogu da idu od najnižeg do najvišeg nivoa u veoma kratkom razmaku, tokom teniskog, fudbalskog, košarkaškog meča. To je spektar emocija, gde morate da prevazilazite mnoge izazove i prepreke i zato morate da znate šta želite u životu, da shvatite ko ste i svi smo različiti i imamo različite formule za rad. 

Na kraju je Novak upitan i o Kobiju i posveti titule legendanom košarkašu.

- Kobi je bio jedan od sportista koji su ostavili neverovatan trag i nasleđe. Ne samo na terenu, već i van njega. On je jedan od najzaslužnijih za moj povratak posle povrede, savetovao me je, podržavao me je, bio je neverovatan, osetio sam da je 24 broj koji treba da bude njemu posvećen.

(Telegraf.rs)

Video: Odjava Telegrafa posle finala US Opena: 24 razloga da nebo plače od sreće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA