Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatna priča: Novak na 10 dana završio karijeru, Stefan i Jelena ga trikom ubedili da se vrati iz penzije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od tog momenta Nole je osvojio isti broj Grend slema pehara kao do tada i oborio skoro sve moguće rekorde

  • 3
Novak Đoković i Stefan Foto: PA Images / Alamy /Jack Hill / News Licensing/ Profimedia

Malo je reći da je Novak Đoković obeležio nedelju za nama. Rekordni 24. Grend slem trofej osvojen u Njujorku stavio ga je na prvo mesto večne liste po ovom parametru u Open eri.

Ne samo domaći već i svetski mediji ponovo na svojim naslovnicama i u glavnim pričama pišu o srpskom asu, što je najbolji pokazatelj šta je sve iza sebe već ostavio Nole.

Poznati američki novinar Grejem Bejsindžer, i čovek koji je uradio intervjue sa mnogobrojnim svetskim sportskim zvezdama, uključujući i Đokovića 2020. godine tada je objavio malo poznatu priču iz 2018. godine, a koji se tiču razmatranja o završetku karijere verovatno najboljeg tenisera svih vremena.

Noletova supruga Jelena je ispričala da je on nakon poraza od Benoe Pera u prvom kolu Mastersa u Majamiju zbog problema sa povredom lakta odlučio da se povuče iz tenisa.

- Nakon što je imao ozbiljne bolove u laktu tokom perioda od godinu dana, zbog čega je često gubio u prvim rundama turnira u martu 2018. godine je saopštio porodici i timu da je da je gotovo. Rekao je svojim saradnicima da kontaktiraju sponzore i da im saopšti jasno da prekida, bilo to na šest meseci ili godinu dana, ili zauvek i da ukoliko oni žele da raskinu saradnju sa njim da ga obaveste i da će on to razumeti.

Nekoliko dana nakon toga Novak je bio na odmoru sa porodicom i tada je došlo do velikog obrta.

- Stefan i ja smo igrali mini-tenis sa mašinom za lopte i bilo je vrlo zabavno. Novak je video kako se zabavljamo i želeo je da se pridrži, ali mu je rečeno da je završio sa igranjem tenisa i da ih ostavi na terenu. Ipak, Stefan mu je "dozvolio" da se pridruži i on je počeo da servira. Dan po dan osećao se sve bolje, osećaj u laktu je bio sve lakši i do kraja odmora povratio je sve ono što je imao pre i delovao je još motivisanije.

Kontakt sa Marjanom Vajdom je ponovo uspostavljen i ostalo je istorija. Đoković je shavtio koliko on zapravo oobožava tenis i snagom volje prevazišao je probleme sa kojima se suočio.

Četiri meseca kasnije osvojio Vimbldon, potom i US Open, a na kraju godine vratio se na prvo mesto ATP liste. Pre penzije u trajanju od deset dana Novak je osvojio 12 Grend slemova, a sa US Openom 2023. je osvojio isti taj broj nakon povratka. Impresivno.

(Telegraf.rs)

Video: Novak spasao meč loptu i posle skoro četiri sata epski srušio Alkaraza: Najbolji poeni sa meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    13. septembar 2023 | 13:58

    Nevezano za ovu priču,Novak je za mene vanvrensko ljudsko biće.On je jedinstven. Po meni,jedan od najboljih sportista svih vremena.Mega ljudina,pre svega. Hvala ti što postojiš.Tenis pratim 54 godine,šta reći,ne postoji ta magična i ne izrečena reč,koja bi ga opisala. (Milan,73 godine).

  • Dule

    12. septembar 2023 | 08:20

    Da nije Jelene nista ne bi bilo, Nole ne bi ni posojao. Da nije iste imao bi preko 30 GS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA