Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav tekst Australijan opena o Đokoviću: "Odvaja se od velikana..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pobrojali su u Melburnu sve rekorde koje je u međuvremenu Srbin oborio

  • 9
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Samom činjenicom da su u naslov stavili da se "Novak Đoković odvaja od velikana", jasno govori da je Australijan open još jednom potvrdio da je srpski teniser najveći ikada!

Tekstom na zvaničnom sajtu poručili su da Novak u Melburn 2024. stiže po svoji rekordni 25. Grend slem trofej kojim će se osamiti na vrhu liste, računajući i muškarce i žene. Podsetimo, jedino još Margaret Kort ima 24.

Podsetili su i na rekorde koje je Đoković oborio, a o kojima smo pisali. Najpre da je trijumfom na US Openu postao jedni igrač koji je četiri puta u jednoj sezoni uzeo tri GS. Takođe, dodaju i da je postao najstariji šampion US opena sa 36 godina i tri meseca.

Finale u Njujorku bilo je njegovo 36. rekordno kada su u pitanju GS u Open eri. Ujedno je i prvi igrač koji je 10. put igra finale US Opena.

Nastavljaju da notiraju rekorde i brojke koje su u Novakovom vlasništvu, da bi za kraj dodali da je njegova stopa uspeha u Open eri na neverovatnih 89,4 odsto kada su u pitanju GS.

Na kraju, svima je jasno koliko će Australijan open sledeće godine biti veoma važan, pre svega zbog činjenice da bi Novak iza sebe mogao da ostavi i Margaret Kort.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sedi1

    12. septembar 2023 | 08:53

    .... da, da,.. perete se,. ali nemamo mi golubice pamćenje,... NAJVEĆEG ŠAMPIONA ste pinižavali kao teroristu,... da se STIDI cela australija... mesto da ste branili svim sretstvo a VELIKOG NOVAKA,... nema te vode da vas opere,... ostaće upamćeno dok se ZEMLJA OKO SUNCA KREĆE.....

  • Goran

    12. septembar 2023 | 08:33

    Kralj kraljeva!

  • Milvas

    12. septembar 2023 | 09:52

    Од куда Аустралији морално право да хвали и било шта лепо да каже о Новаку. Шта о њему мисле то знамо и нема потребе да се ваде из го... а. Знам да би поново искористили прву прилику да му напакости. Па ви сте испостава Енглеске, то све говори.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA