Vreme čitanja: oko 2 min.

Velike reči šampiona: "Momci, Đoković će još dugo da dominira"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nema Mari dilemu kada je u pitanju njegov nekadašnji rival

  • 3
Endi Mari, Novak Đoković Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Britanski teniser Endi Mari, nekadašnji broj jedan i Grend slem šampion, je upozorio "mlade momke" belog sporta da će Novak Đoković nastaviti da dominira tenisom, posebno kada su u pitanju GS u godinama kje dolaze!

Poslednjih nekoliko meseci bilo je znakova da su zvezde u usponu poput Karlosa Alkaraza, Janika Sinera i Holgera Runa spremne da preuzmu vlast od velikana, ali Đoković je dokazao da nije baš spreman da preda štafetu.

Nole je u Njujorku osvojio svoj 24. GS, ukupno treći ove godine, a Mari je pohvalio njegovu dugovečnost.

- Na mladim momcima je da guraju Novaka i traže da ga prestignu. Ali, ne izgleda da će se to dogoditi. Novak je veoma dugo neverovatan igrač, kao Rodžer Federer i Rafa Nadal, to je dugovečnost i koliko dugo su svi to mogli da rade - rekao je Mari za BBC.

Jeste Alkaraz pobedio Đokovića u finalu Vimbldona i mnogi su se pitali da li je Đoković na kraju, ali Mari kaže da će teniski velikan verovatno ostati još nekoliko godina na vrhu.

Endi Mari, Endi Marej Foto: Tanjug/AP

- Rekao sam da su posle Vimbldona svi govorili da dolazi promena, ali za mene to nije tako izgledalo. Bilo je sasvim jasno da je Novak osvojio dva od prva tri slema i da je bio veoma, veoma blizu u finalu Vimbldona. Ponovo je dokazao da je najbolji igrač na svetu u nedelju i kao što sam rekao, na mladima je da se dovoljno poboljšaju da ga uzmu.

- Ne mislim da će se zaustaviti na 24 titule, ali nikad se ne zna koliko će to trajati. Fizički, motivacija, da se neko poput Alkaraza još poboljša. Španac je neverovatan igrač, on je briljantan, ali raditi ono što Novak radi je drugačije. Nije isto kao kada to radite 15-20 nedelja godišnje kao što Novak radi, svaki put kada izađe na teren. Mislim da će Alkaraz uskoro dostići taj nivo, ali ne mislim da će ovo biti poslednji put da Novak osvaja GS - jasan je Britanac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    12. septembar 2023 | 09:55

    Некако ми више значи када се Федерер и Надал не огласе, него ово лажно пренемагање , јер он сигурно Новака не воли!

  • 321

    12. septembar 2023 | 12:01

    Mora da spomene Rodzera i Rafu a prica o Novaku?? Cisto da se ne zameri zapadnom svetu. I kada Novak osvoji 25 GS, opet ce da pricaju o ovoj dvojici koji su iz Novaka. Kao da pricaju o Mecu ili Samprasu a oni..sta da pricam..

  • Žika

    12. septembar 2023 | 12:04

    Britanac je to, ne treba mu verovati. Sve njihovo je lažno, pohvale pogotovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA