ALBANCI NAPADAJU SRBE NA KOSOVU: Udarili na crkvu, upalili zastavu Srbije i na njoj razvili barjak Velike Albanije!

Grupa Albanaca uz povike "Albanija, Albanija", prošla su srpskim delom grada, razbijajući usput staklene flaše piva o zidove srpskih kuća, a najviše na trgu ispred crkve "Uspenje Presvete Bogorodice", gde su pocepali srpsku zastavu, koja je bila okačena na jednoj od bandera

  • 28

Petnaestak minuta po prekidu fudbalske utakmice između Srbije i Albanije, dogodio se napad nepoznatih lica na Parohijski dom u srpskom delu Orahovca.

Kako je javio radio Kontakt plus, trojica albanskih mladića, uz povike "Albanija, Albanija", prošla su srpskim delom grada, razbijajući usput staklene flaše piva o zidove srpskih kuća, a najviše na trgu ispred crkve "Uspenje Presvete Bogorodice", gde su pocepali srpsku zastavu, koja je bila okačena na jednoj od bandera u centru srpskog dela grada.

Oni su zatim kamenom, ovećih dimenzija, gađali prozor Parohijskiog doma, pogodivši sobu u kojoj se, u trenutku napada, nalazila popadija sa svoje dvoje maloletne dece.

Na sreću, tokom napada, niko od članova porodice orahovačkog paroha jereja Srđana Jerinića, nije povređen.

Napadači su istovremeno na zidu napuštene i oronule srpske kuće, koja se nalazi preko puta Parohijskog doma, okačili zastavu Velike Albanije, a zatim pobegli u nepoznatom pravcu.

Radio Kontakt plus navodi da su srpski građani, koji žive u blizini Parohijskog doma i koje su uznimirili povici albanskih mladića, lomljava stakla i vrisak sveštenikove dece, izašli na ulicu i nedugo zatim prisustvovali uviđaju Kosovske policije, koja je po dojavi izašla, da bi na licu mesta obavila uviđaj.

Dok je trajao uviđaj i dok su srpski građani pokušavali da umire i ohrabre uznemirane članove sveštenikove porodice, nekoliko albanskih mladića, iz porodica koje su se, kupovinom srpskih kuća, doselile u srpski deo grada, prišlo je posmatralo uviđaj.

Jedan od njih, koji praktikuje da u večernjim časovima šeta svoja dva velika psa po srpskim ulicama, hteo je sa svojim psima da prođe ulicom baš u trenutku kada je Kosovska policija vršila uviđaj, prikupljajući dokaze napada (deliće polomljenog stakla, albansku zastavu, stakla od polomljenih pivskih flaša, kamen i dr.), kad ga je jedan od kosovskih policajaca, repetirajući pištolj, primorao da se vrati nazad.

Srpski građani, koji su po navici očekivali tenzije i provokacije Albanaca zbog fudbalske utakmice visokog rizika između Srbije i Albanije, ipak je iznenadio i uznemirio napad na porodicu sveštenika Srđana Jernića, koji smatra da je ovo napad na njega i njegovu porodicu, a ne na verski objekat, jer da su napadači hteli da napadnu i oštete zgradu Parohijskog doma, polomili bi, kakao je rekao, stakla na lokalu donjeg sprata, a ne bi gađali jedini ostvetljeni prozor zgrade, navodi Radio Kontakt plus.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda

    15. oktobar 2014 | 10:30

    Veoma hrabar narod...veliki ratnici. Dok ih ameri cuvaju vidi kako su veliki heroji. Da vam nema amera,nestali bi za 45 minuta...

  • Kakva stoka

    15. oktobar 2014 | 10:48

    Dogodi se nered na utakmici koji su oni peoizveli inače i ondma se plemenska horda razjari i počne da maltretira i teroriše normalan narod.Zaista su na neviđenoj dozi peimitivizma.Pravo jedno maloatijsko pleme u sred Evrope.

  • Filip

    15. oktobar 2014 | 10:06

    Dokle ?! Dokle vishe !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA