POTRESNA ISPOVEST BRATA POGINULOG SRBINA U SIBIRU: Pre 3 meseca prvi i poslednji put video ćerku!

Nesrećno nastradali Dragan nikad nije bio oženjen, ali je tek pre tri meseca saznao da iz jedne veze ima devetogodišnju ćerku, koju je tad uspeo da vidi, ali kako se ispostavilo, to je bio prvi i poslednji put

  • 11

Požar koji se dogodio u noći između petka i subote u Rusiji na sibirskom poluostrvu Jamal u crno je zavio šest srpskih porodica. Do danas je identifikovano pet tela, šesto nije. Porodica jednog od nastradalih Dragana Marjanovića ubeđena je da je upravo on osoba za kojom još uvek tragaju.

Draganu je rođen 1966. godine u Valjevu. Njegovo ime se pominje u prvom spisku koji je objavio ruski portal "Lifenews", međutim, do danas još uvek niko nije potvrdio da se radi o njemu.

- On je u Rusiju otišao preko preduzeća Beometal stroj, oni su nam i rekli da je nastradao, jer ga nije bilo na prozivci. Ipak, još uvek nema zvanične potvrde, a sve što znamo, saznali smo preko interneta i vesti - kaže za Telegraf Zoran Marjanović, njegov brat od ujaka.

U selu Stub kraj Valjeva, gde je nastradali Dragan živeo, porodica i prijatelji su u šoku, a za njega svi imaju samo reči hvale. Kažu da ga je težak život naterao da ode u Rusiju. Bio je pošten čovek, vredan radnik, svima je hteo da pomogne.

- Pre četiri godine je nakon neuspešne privatizacije valjevske pivare ostao bez posla kao višak, pa kako nije mogao ovde da pronađe posao, otišao je za Rusiju. Tamo je bio četiri puta u Harabousku, Tjumenu i dva puta na Jamalu, a preduzeće preko kojeg je išao je uvek poštovalo ugovor - nastavlja priču Zoran.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Otkako su čuli za tragediju, pokušavaju da stupe u kontakt s nekim, ali s ozbirom na to da je Dragan na Jamal otišao tek pre desetak dana, nemaju broj od radnika s kojima je radio.

- Naši ujaci Dragan i Boža Marjanović su slomljeni od bola. Jedina želja nam je da njegovo telo vrate, da ga sahranimo kako dolikuje - s bolom u glasu kaže njegov brat.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nesrećno nastradali Dragan nikad nije bio oženjen, ali je tek pre tri meseca saznao da iz jedne veze ima devetogodišnju ćerku, koju je tad uspeo da vidi, ali kako se ispostavilo - prvi i poslednji put.

- Kako smo čuli, on je bio u sobi s ostalim nastradalim. Niko nije mogao da ih probudi - kaže na kraju Zoran.

(M. Bojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA