SPOJIO LEPO I KORISNO: Od starih fića pravi kabriolete! (FOTO)

Automehaničar Ljubiša Milošević iz Petrovca na Mlavi do sada je prodao desetak prepravljenih "fića", po ceni od 1.500 do 2.000 evra

  • 6

Ljubiša Milošević, automehaničar iz Petrovca na Mlavi i veliki zaljubljenik u "Zastavina" vozila, u svojoj radionici "vaskrsava" stare "fiće" i od njih pravi moderne kabriolete.

Kompletno preuređenje traje oko tri meseca, a cena takvog vozila kreće se od 1.500 do 2.000 evra.

Ljubiša je do danas preuredio i prodao desetak kabrioleta, koji sada krstare drumovima Srbije, Republike Srpske, Bosne Hercegovine i Slovenije.

- Kad kupim starog "fiću", prvo skidam deo po deo, da bih proverio u kakvom je stanju. Onda menjam dotrajali deo limarije, prepakujem motor i menjač, sredim kočnice. Potom sečem krov i počinjem da radim na stvaranju kabrioleta – priča Ljubiša.

Posao na prepravkama dug je i mukotpran, traje i do tri meseca. Međutim, toliki trud se, na kraju, isplati, jer se dobije novo i atraktivno vozilo koje pleni pažnju gde god da se pojavi.

Za svoja vozila Ljubiša tvrdi da su tehnički potpuno ispravna i da se za svako radi atest kod ovlašćene kuće, kako bi sve bilo obavljeno po propisu. Tek onda auto može da se registruje i proda.

Na ,"fići" kabrioletu ugrađuju se originalni delovi i na vozilo se dobija garancija od godinu dana.

Ljubiša kaže da je do sada u kabriolete prepravio desetak starih "fića" i da je svaki od njih našao novog vlasnika.

- Cena ovakvog kabrioleta je od 1.500 do 2.000 evra, u zavisnosti od kvaliteta ugrađene opreme. Pored ostalog, ugrađujem i radio-prijemnike, a uskoro će imati i postolje za kameru, za one koji žele da snimaju tokom vožnje – kaže Ljubiša.

Ukoliko neki vozač to poželi, na prepravljenom autu ugrađuje i njegovo ime.

– Moja vozila kupuju mnogi zaljubljenici u "fiće" i kabriolete, bez obzira na godine. Bilo ih je iz Petrovca na Mlavi, Despotovca, Svilajnca, Kučeva, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Neki planiraju da ih kupe i voze za Italiju, jer kažu da bi ovakvo vozilo tamo moglo da dostigne cenu od 5.000 evra – kaže Ljubiša.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladajac

    4. septembar 2013 | 22:53

    Svaka mu cas moj otac je kupio ficu od ovog gospodina i uradio je savrseno...

  • Lepotan

    4. septembar 2013 | 22:07

    Bravo kralju .

  • U evropi ne vazi taj atest

    4. septembar 2013 | 21:55

    Super posao....ideja nova..odavno se prave takve fice u italiji,svajcarskoj! A sto se tice nasih atesta ne prolazi preko...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA