Stiže prvih 100 miliona dolara iz UAE

- Ukupna vrednost kredita za sisteme za navodnjavanje u Vojvodini je 400 miliona dolara, a potpisivanje ugovora o tom kreditu može se očekivati narednih dana - rekao je Mlađan Dinkić

  • 4

Lider URS Mlađan Dinkić izjavio je da su razgovori o kreditu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) za sisteme za navodnjavanje u Vojvodini u finalnoj fazi i da se za početak očekuje 100 miliona dolara.

Dinkić, koji je i zamenik predsednika Komiteta za saradnju s UAE, rekao je da je ukupna vrednost tog kredita 400 miliona dolara i da se potpisivanje ugovora o tom kreditu može očekivati narednih dana. On je, gostujući na "B92", istakao da se s UAE ne razgovara samo o kreditima, već da je važan i projekat sa kompanijom "Mubadala" o izgradnji fabrike čipova u Surčinu.

Trenutno se, prema rečima Dinkića, pregovara o izgradnji naučno-istraživačkog centra za poluprovodnike koji bi zaposlio 50 vrhunskih naučnika, što bi bila prva faza projekta sa "Mubadalom" i uskoro bi trebalo da bude potpisan predugovor o tome.

On je istakao da je sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem na saradnji s UAE od početka radio kao tim i da je zbog svog ranga u vladi Vučić imao direktan kontakt sa šeikom Muhamedom, dok je Dinkić uspostavio kontakte sa vodećim fondovima i kompanijama.

Dinkić je naveo i da pretpostavlja da je ostao u Komitetu za saradnju s UAE i posle izlaska URS-a iz vlade, jer su i Vučić i šeik bili zadovoljni saradnjom sa njim.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA