SKUPŠTINA SRBIJE: Minut ćutanja za preminulog Mandelu

Poslanici Skupštine Srbije pre početka današnjeg rada odali su počast preminulom bivšem predsedniku Južnoafričke Republike minutom ćutanja

  • 0

Skupština Srbije danas raspravlja o amandmanima na izmene Zakona o budžetskom sistemu i setu ekonomskih zakona, a poslanici su, pre početka rada, minutom ćutanja odali počast preminulom bivšem predsedniku Južnoafričke Republike Nelsonu Mandeli, koji je umro juče u 96. godini.

Ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je u Skupštini da i pored ograničenja zapošljavanja u javnom sektoru, koje propisuje predlog Zakona o budžetskom sistemu, postoje mehanizmi da se zaposle novi ljudi tamo gde je neophodno, i kao primere naveo zdravstvo i prosvetu. On je naveo da kao prvi korak mora da se uvede kontrola zapošljavanja i da nije namera da se potpuno zaustavi zapošljavanje tamo gde je to potrebno.

Predstavnici opozicije većinom su kritikovali predložena zakonska rešenja, na koja je uloženo ukupno 257 amandmana.

Rasprava o setu 11 zakona počela je juče, i trebalo bi da bude završena u petak.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Zoran Babić izjavio je danas da će rasprava o republičkom budžetu za 2014. početi u ponedeljak, 9. decembra, i da bi taj dokument trebalo da bude usvojen do sredine naredne sedmice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA