≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petnaestogodišnjakinja igrala za istoriju: Kori Gauf izbacila Venus Vilijams sa Vimbldona!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan velikih iznenađenja nastavio se i u ženskom tenisu

  • 0
Kori Gauf Foto: Tanjug/AP

Petnaestogodišnja Amerikanka Kori Gauf priredila je jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Vimbldona pošto je u 1. kolu turnira pobedila legendarnu Venus Vilijams sa 2:0 (6:4, 6:4)

Mlada teniserka nije imala respekta prema tridesetdevetogodišnjoj Venus koja skoro dve decenije igra u Londonu koji je i osvajala u čak 5 navrata. Posebno je zanimljivo da je dve titule 2000. i 2002. godine osvojila pre nego se Kori i rodila.

Sa druge strane, Gauf je najmlađa teniserka koja se kvalifikovala za glavni deo turnira u profesionalnoj eri, a razlika od čak 269 mesta na WTA listi nije joj ni malo smetala.  Tako je u 5. gemu prvog seta napravila prvi brejk da bi do kraja rutinski osvojila set, da bi na sličan način došla do brejka i u drugom, odlučujućem setu.

- Iskreno, ne znam kako se osećam. Ovo je prvi put da sam plakala posle meča. Venus mi je samo čestitala i rekla da nastavim ovako i poželela mi sreću. Ne bih bila ovde da nije nje. Ona me je inspirisala i uvek sam želela da joj to kažem. Raije i kada sam je sretala nisam smela - rekla je Gauf posle meča.

Da podsetimo, Kori Gauć će se u 2. kolu sastati sa Magdalenom Ribarikovom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA