Vreme čitanja: oko 2 min.

Nisam verovao da će nas Novak ispoštovati, ali kupuje vreme: Britanac otvoreno o napadima na Srbina!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanski novinar objašnjava pozadinu motiva razgovora sa Novakom o „slučaju Gimelstob“ za Telegraf

  • 6
Novak Đoković Vimbldon Printskrin: nine.com.au

Sva dalja priča sa Novakom Đokovićem o „slučaju Gimelstob“ i zbivanjima u ATP Savetu igrača je, posle Novakove odlučne jučerašnje intervencije, obustavljena do daljnjeg. Istini za volju, i nije bilo puno komentara na Novakov „veto“ na pitanja britanskog i američkog novinara, ali je jasno da je sada loptica na Novakovoj strani terena, pa kad bude bilo odgovora – biće ga...

U razgovoru sa Džordžom Belšoom, novinarem čitanog britanskog portala i besplatnih novina Metro.co.uk koji je prvi naišao na Novakov „zid“ juče, nije bilo preteranog razočarenja što je po prvi put od kada prati našeg asa ostao bez željenog odgovora:

- Da budem iskren, nisam bio siguran da će nas Novak „ispoštovati“ juče, ali je bilo legitimno podsetiti ga na njegove reči da će pročitati prepisku suda u Kaliforniji i biti spreman za razgovor sa nama. Ova tema jeste važna za tenis, bez obzira ko su njeni akteri, i logično je da su stavovi glavnih predstavnika teniskih organizacija zanimljivi za naše čitaoce - opravdava interesovanje anglo-američkih medija za ovaj slučaj Belšo.

- Media centar Vimbldona je naše radno mesto, i – uz dužno poštovanje igrača, njihovih obaveza prema takmičenju i organizacije sopstvenog vremena i aktivnosti – pruža nam priliku da sa igračima vodimo razgovore o svim temama koje se tiču tenisa, bile one manje ili više standardne.

Novak Đoković, Vimbldon, konferencija Printskrin: nine.com.au

- Naš motiv nije ni u jednom trenutku bio da stavimo Novaka „na tapet“, niti smo doživeli naša pitanja kao osudu ili prozivku zbog njegovih stavova ili odnosa prema ovoj temi, već smo želeli da zaokružimo priču sa njegovom konačnom ocenom, baziranom na detaljnim informacijama kojima sada svi raspolažu, i za koje mislimo da su veoma jasne u pogledu ishoda sudskog procesa Džastina Gimelstoba. Ako je tako, onda bi, po našim očekivanjima, odgovor trebao da nam bude dostupan – i u ovoj, i u bilo kojoj drugoj prilici,“napominje britanski novinar.

- Ovako ispada da Novak želi da kupi vreme pre nego što nam da svoj odgovor i ocenu situacije, bez obzira na to kojim je motivima vođen. Razumemo i to da je Vimbldon mesto na kome se o tenisu priča iz svih uglova, ali – ako znamo da je tek neki dan pre njegovog početka održan sastanak Saveta igrača, onda bi bilo očekivano da su barem neki stavovi ili zaključci njegovih aktera u vezi tog sastanka dostupni za podelu sa medijima, a da to ni jednog od naših pretpostavljenih sagovornika preterano ne remeti - smatra Belšo.

Na našu napomenu da je i za Novaka važno da argumentuvano predstavi i objasni svoj konačni stav pred svetskim medijima, i da će on to sigurno uraditi, zaključuje:

- Slažem se, i bilo bi dobro i za njega, Savet igrača i tenis uopšte da održi reč. A ako treba, mi ćemo ga na to podsetiti što pre...“ i šaljivo završava – „ako ne na konferenciji za medije posle osvajanja Vimbldona, onda na Ju-Es Open turneji- kaže Belšo.

(Specijalni izveštač Telegrafa sa Vimbldona, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    6. jul 2019 | 16:17

    Kako volim što se ovo dešava...No1etova najveća motivacija jeste inat...

  • Miki

    6. jul 2019 | 17:27

    Slazem se sa danasnjom Foninijevom izjavom...

  • Cure

    6. jul 2019 | 20:02

    Mozete samo da ga mrzite i vi i ameri najbolji je ikadaa..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA