Vreme čitanja: oko 1 min.

Marko Miladinović pobedio na prvom ITF World tour Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbolji u dublu Rusi Dubrivni i Ovčarov

  • 0
Foto: TA Tipsarević

Pobedom srpskog tenisera Marka Miladinovića 6:3, 6:3 singlu, odnosno ruskog para Dubrivni-Ovčarov u dublu, uspešno je okončan prvi profesionalni teniski turnir ITF World Tour 15 M Belgrade koji je organizovala akademija "Tipsarević".

Miladinović je bez mnogo problema pobedio Fabijana Marožana i osvojio drugi trofej u profi konkurenciji. Pobedom je dobio bodove na ITF World Tour (trenutno na 250 mestu) i na ATP listi (trenutno na 555 mestu).

Srpski igrač je rivala iz Mađarske savladao efikasnom kombinacijom pouzdanog servisa i snažne igre sa osnovne linije skoro bez grešaka.

Foto: TA Tipsarević

- Izuzetno sam srećan zbog ovog uspeha na turniru koji će puno značiti i meni i drugim našim igračima u njihovoj karijeri. Drago mi je da ćemo moći da stičemo dragocene poene na takmičenjima koje se organizuju u našoj zemlji - rekao je Miladinović i zahvalio se matičnoj akademiji koja je i organizovala turnir.

Predsednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović rekao je da je turnir protekao odlično i ocenio da su ovakvi turniri prilika da naši mladi igrači zarađuju poene u profesionalnoj konkurenciji.

- Naročito mi je drago što, stvaranjem uslova da naši igrači osvajaju poene na domaćem tlu, pozitivno utičemo na misiju stvaranja novih generacija teniskih asova i njihovu afirmaciju na profesionalnoj teniskoj sceni: čime dodatno popularizujemo teniski sport, koji nam je doneo toliko uspeha, trofeja, radosti i priznanja proteklih godina - rekao je između ostalog i naš proslavljeni as Janko Tipsarević.

VIDEO - Đere: Bio sam 250. na svetu, a Noletov poziv mi je promenio karijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA