≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi šok na Vimbldonu: Ispala najveća Novakova pretnja na putu do finala! (FOTO)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kanađanin nastavio trend "seče favorita" u Đokovićevom delu žreba, ali Srbina vreba jedna "mina"

  • 16
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Kanadski teniser Miloš Raonić ispao je u četvrtom kolu turnira u Londonu od Argentinca Gvida Pelje u pet setova i čak tri sata i 40 minuta velike borbe.

Pelja se plasirao u četvrtfinale sa 3:6, 4:6, 6:3, 7:6 (3) i 8:6. Raonić je bio perfektan u prvom setu, što na servisu, što u realizaciji poena posle početnog udarca jer nije izgubio niti jedan poen (16/16) kad bi ga pogađao.

Zbog toga su u tom delu igre odlučile nijanse i samo jedan brejk u četvrtom gemu kada je Kanađanin poveo 3:1 i kasnije priveo set kraju. Drugi je bio žestoka borba u kojoj su na sve strane "prštale" brejk lopte Raonića, ali bez efekta.

Britain Wimbledon Tennis Miloš Raonić udara bekhend protiv Pelje, Foto: Tanjug/AP

To se menja u sedmom gemu kada je Pelja posle osam spsasenih poklekao, a Miloš je iskoristio treću priliku u tom gemu i na kraju poveo sa 2-0 u setovima.

Ispostavilo se da tu za njega nije kraj. Postotak prvog servisa mu je pao, samim tim i realizacija, a Pelja je jedinu šansu koja mu se ukazala pretvorio u brejk kada je poveo sa 3:1 i potom prepolovio zaostatak u setovima.

Četvrti set je bio neizvestan, obojica su uspela da oduzmu servis onom drugom i na kraju je trinaesti gem odlučio, a Pelja je vratio stvari na početak.

Britain Wimbledon Tennis Raonić se raduje posle osvojenog poena, Foto: Tanjug/AP

Na startu petog seta se dvaput izvukao iz neugodne situacije i to je kasnije otežalo posao Raoniću koji je prvi popustio i Pelja je četvrtu meč loptu pretvorio u spektakularan preokret.

Treba napomenuti da je Pelja možda olakšao posao i Novaku Đokoviću koji se, ako prođe Davida Gofana, susreće sa pobednikom duela između Pelje i Roberta Bautiste-Aguta u polufinalu turnira.

Doduše, treba biti oprezan pa reći da se Novak poslednjih meseci nije baš najbolje provodio kada bi igrao sa Agutom, ukoliko Španac prođe Pelju. Ta dva meča su na programu u sredu.

VIDEO - Vučića pitali za Ivaniševića, on dao odgovor na koji će svaki Srbin i Hrvat da aplaudira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coyot

    8. jul 2019 | 22:50

    Nema više sigurice u današnjem tenisu. Toliko je novih igrča koji mogu da pomrse računa poznatim zvezdama.

  • Bogy

    8. jul 2019 | 22:21

    Novakova najveca pretnja pre Nafala naravno je upravo Bautista-Agut.Ne zbog forme ovog spanskog igraca,vec zbog toga sto jednostavno ne odgovara Novaku po stilu igre.Pogledajte samo nekoliko poslednja duela protiv istog,od 5 zadnja duela ova dva tenisera tri je dobio Agut,tako da oprez.

  • Kosovka

    8. jul 2019 | 23:51

    Zasto prepreka .Raonic ko.Raonic ..Nole bi ga otresao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA