≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ispade da sam uzeo mitraljez i ubio 500 Srba: Ivanišević konačno objasnio pozadinu izjave o pucanju!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kontroverzna izjava je za Ivaniševića imala malo drugačiju pozadinu

  • 78
Goran Ivanišević, Novak Đoković Foto ilustracija: Telegraf/Guliver/Clive Brunskill/Getty Images/Profimedia/Corbis

Dolazak Gorana Ivaniševića u stručni štab Novaka Đokovića probudio je duhove prošlosti, pošto su se mnogi podsetili antisrpskih izjava nekadašnjeg hrvatskog tenisera.

Mnogi u Srbiji su to zamerili Novaku, a u razgovoru za Politiku, Ivanišević je ispričao svoju verziju priče.

- Prvi put sam te 1992. došao u Adelejd, a čuva me specijalna policija. Nisam mogao da odem ni u ve-ce, a da me dvojica ne prate. U prvom kolu rival mi je bio Šveđanin Kulti. On igra bolje od mene, a onda u jednom delu meča na tribine dolazi pet do deset momaka, Srba naravno, i počinju da me psuju na najgori mogući način. Prete da će me ubiti, preklati, vređaju moju majku najvulgarnijim psovkama. Ja im uzvraćam, dolazi do prekida meča da njih odstrane sa tribina. A onda se dešava jedna tragikomična situacija. Umesto da ja budem taj koji ne može da pogodi teren, Kulti ne može da se sastavi. Posle meča me je pitao šta se to desilo - u dahu je ispričao Ivanišević za „Politiku”.

Onda je prešao na objašnjenje izjave "kako bi voleo da puca na Srbe".

goran ivanisevic, devojka kokarda Foto: Guliver/ Vince Caligiuri/Getty Images

- U toku te nedelje, pošto nisam mogao nigde da izađem, ti specijalci su me pozvali na strelište gde vežbaju i pucaju. Dali su mi poluautomatsku pušku da gađam mete. One su iskakale, naravno, ja ništa nisam pogodio. Posle su novinari doznali da sam ja bio tamo i pitali su me kako je bilo. Ja sam im rekao da je bilo super, ali da bi bilo još bolje da su umesto meta bili oni navijači sa meča. Novinar je to preveo, kako je preveo. Pogrešno.

- Ja jesam to rekao, ali se moja izjava odnosila samo na te navijače jer su me stvarno izludeli vređajući mene i psujući mi majku na najgori mogući način. Ali ja nikada posle toga nisam ništa slično rekao, niti sam imao takve izjave, niti sam nešto govorio protiv sportista i ostalih ljudi.

On je potom naveo i da je bio najeksponiraniji sportista u Hrvatskoj uz Dražena Petrovića.

- Svaku šansu sam koristio za promociju Hrvatske. Na takav način sam pomagao svoju zemlju. Svako je radio šta je mogao, tako da ne vidim neki sporni deo. Ispalo je kao da sam stvarno uzeo mitraljez i ubio 500 ljudi, a to nije tačno.

VIDEO - Nole dominira i u nožnom tenisu pred polufinale Vimbldona

Kad Novak završi svoje polufinale, planirano je oko 16.00, na teren će izaći Rafa Nadal i Rodžer Federer, i verovatno priušiti gledaocima još jedan teniski klasik. Iako se igra na travi, Nadal je blagi favorit s kvotom 1,70, dok je kvota na Federera 2,03. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Nadal - Federer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    12. jul 2019 | 12:31

    Ja rekoh, a vi kako hoćete, u Hrvatskoj ima malo Hrvata, malo Srba a sve ostalo su ustaše, oni nit su Hrvati, nit Srbi. Oni nisu ničiji.

  • Sale

    12. jul 2019 | 10:19

    Joj, joj, suzu cu pustiti za ovima poput Gorana Ivanisevica, Dina Merlina, Tereze Kesovije, Doris Dragovic.. Svi su oni jadni bili pogresno shvaceni i uopste nisu mislili to sto su rekli i pogresno su mediji preneli. More mrš!

  • Vodolijax

    12. jul 2019 | 10:10

    Ma laže,mislio je on ono što 99% Hrvata misli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA