≫ 

Ruskinja zaobišla pravila i "nasamarila" Vimbldon, igraće turnir u paru sa Srpkinjom

Čelnici turnira tvrde da su nemoćni kada je u pitanju slučaj Natele Dzalamidze

  • 2

Ruskinja Natela Dzalamidze pronašla je način da zaobiđe pravila i igraće na ovogodišnjem Vimbldonu, uprkos zabrani koju je ovaj turnir izrekao za ruske i beloruske takmičare!

Naimne, Natela je odlučila da promeni nacionalnost i uzme državljanstvo Gruzije pod čijom zastavom će nastupati u narednom periodu. Podsetimo, ona se na Rolan Garosu takmičila pod neutralnom zastavom.

Natela je, inače, 43. dubl igračica sveta i pretežno se takmiči u topj disciplini, dok su se u međuvremenu oglasili i iz Vimbldona tvrdeći da su bili nemoćni da spreče Ruskinju u ovom potezu.

Zanimljivo je i to da će Natela u dublu igrati sa srpskom teniserkom Aleksandrom Krunić, uz napomenu da će treći Grend slem sezone početi u ponedeljak 27. juna.

Natela je na Vimbldonu svojevremeno nastupala 2017. godine kada je stigla do druge runde, a zanimljivo je i to da nikada na GS nije stigla do trećeg kola. Kao dubl igračica ima dve WTA titule, dok je u singlu osvojila 10 ITF trofeja i najbolji "renking" joj je bio 245. mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    20. jun 2022 | 08:15

    Sastale se dve sestrice Srpkinjice i Ruskinjice da osvoje turnir,živela Srbija i živela Rusija!

  • Ja

    20. jun 2022 | 08:50

    Po imenu i prezimenu djevojka vjerovatno ima i gruzijske korijene, pa državljanstvo mije bio problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA