≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novakovi navijači pokrenuli peticiju: "Dozvolite Đokoviću da igra na Ju-Es Openu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski teniser u ovom trenutku nema dozvolu za nastup na poslednjem Grend slemu sezone

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Kao što je već dobro poznato, da se sada održava Ju-Es Open, Novak Đoković ne bi mogao da nastupi na poslednjem Grend slemu sezone, usled pravila koja ima SAD o ulasku nevakcinisanih stranih državljana. Upravo zbog toga, navijači srpskog tenisera pokrenuli su onlajn peticiju u cilju pružanja podrške Noletu, ali i skretanja pažnje o tom pravilu.

Preko 5500 ljudi je već potpisalo peticiju, a nju je pokrenula navijačica Padma Radžan, koji je objasnio i zbog čega je to učinio.

- Apsolutno ne postoji razlog, u ovom stadijumu pandemiju, da se Đokoviću ne dozvoli nastup na Ju-Es Openu 2022. godine - rekla je, pa nastavila:

- Vlada SAD-a i USTA (teniska federacija SAD) moraju da sarađuju i dozvole mu da se takmiče. Ako nevakcinisani teniseri iz Amerike mogu da igraju, Đokoviću, kao jednoj od legendi ovog sporta, mora biti dozvoljeno da igra.

Ju-Es Open nema problema sa tim da nevakcinisani igrači nastupe, ali je problem sam ulazak u zemlju. U ovom trenutku ne deluje da Sjedinjene Američke Države žele da popuste aktuelne mere, pa ostaje da se vidi kakva će sudbina sačekati Đokovića za poslednji Grend slem sezone koji se održava od 29. avgusta do 11. septembra.

Video: Zna se ko je vladar Ol Ingland Klaba: Đoković uveliko trenira na Centralnom terenu Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    24. jun 2022 | 22:16

    dajte svi da damo podršku za Novaka a naročito Vi tamo novinari pišete o podršci. šaljite iz vašega uredništva nekog dobrog novinara koji će samo postavljati dobra i odmerena pitanja zašto ne može potpuno zdrav čovek da igra i kad su svugde ukinute mere jel to čista nameštaljka protiv Noleta! Hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA