Vimbldon se još jednom poklonio Novaku i poslao jaku poruku: "Šest, a stremi da postane sedam"

Naravno, reč je o broju trofeja koje je Đoković osvojio na Grend slemu u Londonu

  • 2
Tenis Vimbldon finale Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković priprema se za početak Vimbldona, koji startuje naredne sedmice na terenima "Ol Ingland Kluba" u predgrađu Londona. Prvi protivnik biće mu Sonvu Kvon, a posle toga bi u trećem kolu mogao da "naleti" na našeg Miomira Kecmanovića.

Đokovića na putu do velikog finala čeka i potencijalni okršaj sa španskom teniskom senzacijom, Karlosom Alkarazom u četvrtfinalu, a valja podvući da je Novak postavljen za prvog nosioca. Ono što dodatno treba istaći jeste da u Londonu neće biti ruskih, pa ni beloruskih tenisera, a samim tim ni bodova za ATP listu.

To, ipak, neće obeshrabriti Novaka Đokovića na putu ka novoj tituli, potencijalno sedmoj na Vimbldonu. Prethodno je "jeo" londonsku travu 2011, 2014, 2015, 2018, 2019. i 2021. godine.

Ujedno, ovo je bio povod za najveći engleski teniski turnir da na svom zvaničnom Tviter nalogu pošalje vrlo moćnu poruku Đokoviću uz njegovu sliku na kojoj je ispisan broj osvojenih trofeja na Vimbldonu i godine kada je slavio.

- Šest, a stremi da postane sedam - napisali su na zvaničnoj stranici, aludirajući na to da Đoković juri sedmi trofej na londonskoj travi.

Svi se nadamo da će ove reči postati java i da će srpski teniser zaista doći do sedmog pehara na Vimbldonu, odnosno 21. ukupno na Grend slemovima.

Video: Zna se ko je vladar Ol Ingland Klaba: Đoković uveliko trenira na Centralnom terenu Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lignjoslav

    24. jun 2022 | 23:40

    Volim ovaj Noletov pogled!

  • Kraljevčanin

    25. jun 2022 | 18:31

    Rekao bih da je ovo namerno nabijanje tenzije jer znaju da jedino tako mogu Novaku da odmognu, kad mu guraju priču da je favoeit u nekom značajnom trentuku. Tad gotovo uvek izgubi, seto te kalendarskog slema, pa ovaj zadnji meč sa Nadalom .... sve je ovo smišljeno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA