≫ 

Novak igra protiv GS šampiona: Bio sa Hrvaticom, Kirjos ga hvatao za zadnjicu i pravio skandale zbog njega

Godine bačene pod noge zabavi, pokušaju da se bude popularan kroz neke nepopularne kanale. Da ne provlačimo Australijanca kroz blato, jer su i povrede odigrale veliku ulogu u njegovom blagom usponu

  • 1
Nik Kirjos i Tanasis Kokinakis,  Australijan Open Foto: Tanjug/AP

Naredni protivnik Novaka Đokovića, prepreka u drugom kolu Vimbldona, Tanasi Kokinakis, jedan je od pravih slučajeva u sportu "šta bi bilo kada bi se samo posvetio tenisu?". Mladi Australijanac je jedan od onih mladića koji su u svom stasavanju najviše razmišljali o reketu i loptici, mnogo više o zabavi i provodu. Kako i ne bi bio takav kada mu je najbolji drug Nik Kirjos.

Kada su Kirjos i on odlučili zaista da se bave svojim poslom, počeli su da napreduju. Osvajanje Australijan Opena je bilo delirično, iskustvo koje se dešava jednom u životu. Taj dubl koji su njih dvojica odigrali ove sezone je prizivao publiku na veliku žurku Melburna. Masa je bila sve veća i veća, buka je bila sve glasnija kako su promicale runde. Na kraju, kakvo radovanje i kakva priča. Narod "tamo dole, ispod" će to sigurno prepričavati godinama.

A, Tanasi se dobro spremio za to, osvojio Adelejd samo nedelju dana ranije, te sa prvim trofejom u karijeri krenuo u nepoznato. Njima je to bila šala, više neobavezno druženje. Ono što su imali po lokalima i diskotekama, preneli su na plavi teren. Dobra energija, bezuslovno davanje jedno drugom i na kraju "bromansa" koja je oduševila čitavu državu.

Proslava pobeda je privlačila dosta pažnje od strane novinara.

Pitanje: Da li Nik dodiruje tvoju zadnjicu toliko i kada niste na terenu?

Kokinakis: Da. Više. Verovatno mnogo više. To nije za kamere.

Kirjos: Više, više.

Kokinakis: To je način kako pokazujemo drugarstvo.

Kirjos: Mnogo više.

Kokinakis: Da li ti se to sviđa? Sviđa ti se, zar ne?

Našalila su se dva Australijanca, ali priča nije bila toliko lepa pre početka 2022. godine.

Pre toga, pet godina ranije, imao je Kokinakis priliku da uzme titulu u Los Kabosu. Svi su mislili da je to početak nečeg velikog, da je se stvara nova zvezda na teniskom nebu, ali... Ali, ništa.

Godine bačene pod noge zabavi, pokušaju da se bude popularan kroz neke nepopularne kanale. Da ne provlačimo Australijanca kroz blato, jer su i povrede odigrale veliku ulogu u njegovom blagom usponu - prvo 2015. godine, a onda i 2019. godine je Tanasi morao da pauzira. A, kada se pauzira, ima se vremena za sve zašta se nije imalo vremena dok se trenira.

Kokinakis je još pre sedam godina došao pod svetla velike pozornice, a doveo ga je upravo Kirjos koji je napravio skandal na meču Rodžers Kupa.

Do tog momenta, o Tanasisu se znalo da voli da partija, da je veliki talenat, ali njegov najbolji prijatelj je otkrio jedan momenat koji, ruku na srce, nije bio za teniski teren.

Nik je igrao protiv Stana Vavrinke, a u jednom momentu je učinio nešto što se većini javnosti uopšte nije dopalo.

- Hej, Kokinakis je spavao sa tvojom devojkom. Izvini što to moram da ti kažem, brate - kazao je Kirjos tada Švajcarcu koji je izlazio sa Hrvaticom Donom Vekić.

To je izazvalo žestoku pažnju, a sve se smirilo nakon nekoliko godina. Kirjos i Vavrinka su odigrali meč nešto kasnije i nije bilo priče o tom incidentu koji su osudile mnoge kolege.

Baš tada, dok je oluja trajala, Kokinakis je odigrao jedini međusobni meč sa Novakom Đokovićem koji ga je sa 6:4, 6:4, 6:4 izbacio sa Rolan Garosa.

Ovo je verovatno godina otrežnjenja za Tanasija, vidi se po rezultatima. Odlučio je da se uozbilji, odlučio je da se više da "belom" sportu nego zabavi i izlascima.

Trgnut je i tom dubl Grend slem titulom, a sa 26 godina još uvek ima vremena za uspehe. Zaradio je trofej u Adelejdu, ima osminu finala Mastersa u Majamiju, četvrtfinale Ženeve, ali se još očekuje od njega.

Mada, teško će otići dalje od drugog kola Vimbldona do kojeg je došao preko Poljaka Majžaka kojeg je pobedio sa 3:0.

Pomera se malo po malo na ATP listi, 10 mesta je od svog najboljeg rankinga kada je zauzimao 69. mesto na planeti.

Sve je to lepo, ali je Novak veliki favorit i teško će se izboriti sa tim, iako se pozitivni pomaci ozbiljno vide.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro osvetnik

    28. jun 2022 | 15:22

    Može da počne da pakuje kofere,dosta se igrao,kao dete u pesku,neka pusti odrasle da se bave tenisom 😊 IDEMO NOLE DO 21 ✊️👊💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA