≫ 

Veliki šok na Vimbldonu: Serena se vratila posle godinu dana, nakon supertajbrejka i drame ispala u prvom kolu

Legendarna teniserka ostala bez drugog kola posle poraza od Tan

  • 5
Serena Vilijams Foto: Tanjug - AP

Uprkos velikoj podršci sa tribina, legendarna Serena Vilijams nije uspela da se plasira u drugo kolo Vimbldona, pošto je večeras posle neverovatne borbe u tri seta poražena od Harmoni Tan iz Francuske - 1:2 (5:7, 6:1, 6:7).

Meč je potrajao gotovo čitava tri sata na Centralnom terenu Vimbldona, a ovo je bio prvi meč čuvene teniserke još od prošlog leta kada je takođe pokušala da zaigra na istom ovom turniru, ali je već u prvom kolu morala da preda protiv Aleksandre Sasnovič iz Belorusije zbog bolova.

Gledali smo neverovatnu borbu, čuvena Serena je protiv sebe imala i meč loptu koju je Francuskinja imala na servis Amerikanke. Uspela je da ih sačuva i da nas uvede u supertajbrejk trećeg seta...

Već na samom startu meča, bilo je jasno da nas čeka dugačak i neizvestan meč do samog kraja. Harmoni Tan je uspela da napravi prvi brejk protiv Serene, da bi potom dopustila sebi veliki pad u igri, a američka teniserka je to materijalizovala sa dva oduzeta servisa.

Međutim, bilo je jasno da to više nije ona Serena koja je nekada gospodarila teniskim terenima, pošto je i sama počela da pokazuje znakove labilnosti i umora. Vilijamsova je prvo dopustila brejk rivalki pri rezultatu 4:2, a onda i u najgorem mogućem momentu, na 5:5, posle čega je Francuskinja uspela da sačuva koncentraciju i da osvoji ovaj deo igre.

Ipak, drugi kao da je bacila niz vodu, pošto je Serena posle ludog drugog gema u kojem je uspela da napravi brejk posle čak 20 minuta igre (!) i 12 izjednačenja, potom uspela da dokrajči posao. Imala je Tanova četiri brejk lopte da vrati ribrejk već u narednom gemu, ali kada se to već nije desilo, Vilijams je bila neumoljiva i do kraja je dopustila samo jedan gem rivalki.

Treći set je bio priča za sebe. Serena je bolje startovala, Tanova se vratila, a onda je usledila neopisiva drama. Kod rezultata 4:4, Francuskinja je pretrpela brejk i morala je da igra za produžetak meča na servis Vilijamsove. I uspela je! Uzvratila je ribrejkom, a dva gema kasnije stigla je do meč lopte, koju je Amerikanka ipak sačuvala i otišli smo u supertajbrejk trećeg seta.

Tamo smo tek videli opšte ludilo - Serena je povela sa 4:0, a Tanova je uzvratila sa pet uzastopnih poena. Usledila je igra poen za poen do mini-brejka koji je napravila Francuskinja, koja je potom završila posao i plasirala se u drugo kolo!

Video: Đoković na Vimbldonu sparingovao s mladim Amerikancem u usponu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA