≫ 

Alkaraz je veliki gospodin: Karlitos čestitao srpskom sudiji, a potom sportski dodelio poen svom rivalu

Sve se dešavalo na samom startu prvog seta i kod jednog poena

  • 0
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Najbolji španski teniser nove generacije, Karlos Alkaraz ponovo je oduševio čitavu tenisku javnost, a interesantno je da je sve krenulo od poteza jednog srpskog sudije na terenu broj jedan na Vimbldonu.

Posle osvojenog prvog seta, Španac je servirao na startu drugog protiv Oskara Otea iz Nemačke, kada se pri rezultatu 15:15 učinilo da je na prvi pogled dobio još jedan poen asom.

Međutim, srpski linijski sudija, koji je nosilac srebrnog bedža, Marko Petrović samouvereno je uzviknuo aut, što je bila odluka koju je Karlitos morao da proveri. Houk-aj sistem potvrdio je odluku našeg arbitra, posle kojeg se začula i velika pohvala iz usta španskog tenisera.

- Bravo! - uzviknuo je Karlos uz pogled ka Srbinu.

A već na drugi servis, gledali smo nastavak priče. Oskar Ote i Karlos Alkaraz su odigrali maestralan poen na mreži, koji je prekinut kada je jedan drugi linijski sudija pogrešno zvao aut uz korekciju Mohameda Lajanija, glavnog sudije. Problem je bio taj što je Nemac potom vratio loptu u polje, bez da je Karlitos mogao da je stigne.

- Korekcija! Lopta je pogrešno procenjena. Ponoviti poen - rekao je Lajani.

Ali Alkaraz se nije složio sa tom odlukom. Naprotiv, pokazao je kakav je sportsmen, posle čega je usledila nova poruka glavnog sudije.

- Uz veliki sportski gest, Karlos Alkaraz je rekao da dopušta da se prethodni poen dodeli Oskaru Oteu - poručio je Lajani, što je naišlo na gromoglasan aplauz engleske publike.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA