≫ 

Da li biste pre igrali sa Novakom Đokovićem ili otvorili restoran sa nudlama?

Krenuo je Tim još 2015. sa pokušajima proboja, ali tri velike povrede su ga omele da unese jačinu udarca i servisa u svoj arsenal, što mu u ovom momentu čini najjače oružje

  • 1
Tim Van Rajthoven Foto: Tanjug/AP

Tim van Rajthoven je jedan od onih momaka koji čine svet sporta lepšim, on je jedna od onih neispričanih priča koje su čekale svoj momenat. Ovo je taj trenutak, ovo je slava koju Holanđanin nije tražio, ali je sanjao. Igraće protiv Novaka Đokovića na centralnom terenu Vimbldonu u osmini finala, iako mu je učešće u glavnom žrebu Grend slema do pre nekoliko dana bila misaona imenica.

Timova priča pomalo podseća na onu Aslana Karaceva, kad je Rus niotkuda krenuo da lomi sve protivnike na Australijan Openu 2021. godine. Da nije bilo upravo Novaka, ko zna dokle bi došao mirni Aslan, a malo li je polufinale u Melburnu? Posle toga se nastavila njegova renesansa, iako je sada već malo usporila.

Elem, ovde je tema mladi Holanđanin koji do juče nije znao gde je pravac za prvih 100, a sada ima realne šanse da se svrsta upravo među tu elitu. Sezona na travi mu je pomogla da sazna i razazna ko je on zapravo i koliko može. Ima tu uz njega još nekoliko imena koja su dobili konačno svoje mesto pod sunce (iako je konstantno oblačno u Londonu), ali o tome drugom prilikom.

Rođen je u Rosendalu, 25 mu je godina i trenutno radi sa Polom Harhaisom. Pokušavao je i u prošlosti sa zemljacima da se usmeri, i to kakvim - trener mu je bio Ričard Krajiček, bivši šampion Vimbldona, tako da i ne čudi njegova težnja ka travnatoj podlozi. Svakako, Holanđani i jesu okrenuti ka toj vrsti terena, tako da je Igor Sijsling, takođe jedan od zemljaka Van Rajthovena, usavršavao mladića u tom pravcu.

Krenuo je Tim još 2015. sa pokušajima proboja, ali tri velike povrede su ga omele da unese jačinu udarca i servisa u svoj arsenal, što mu u ovom momentu čini najjače oružje.

Operacija zgloba, a onda operacija vene na desnoj ruci kako bi se sprečila tromboza, te na kraju opracija lakta... Užasan period je iza njega. Ali, sjajan ispred njega, ova priča ima note sreće.

Tim Van Rajthoven Foto: Tanjug/AP

Nije to u prvom meču na travi vodilo ka sreći, izgubio je takođe anonimnog za šire mase Virtanena, ali onda dolazi u Holandiju, u Hertogenboš gde pravi izvanredan prodor i osvaja prvu svoju ATP titulu.

Na putu do finala pobeđuje Tejlora Frica i Felisa Ože Aliasima, a onda na očigled svih prisutnih ruši prvog tenisera Danila Medvedeva koji nije imao nikakvih šansi da mu zapreti.

Svi su odmah pomislili da je to knjiga od par stanica, ali to su postali uskoro tomovi dolaskom na Vimbldon. Momak koji do sada nije igrao ni kvalifikacije Grend slema do ove godine, poređao je Federika Delbonisa, a onda i Rajlija Opelku i Nikoloza Basilašvilija koji su projektovano bili najopasniji za Novaka do četvrtfinala.

Interesantno je da je Van Rajthoven imao samo jedan san, a to je da igra protiv Novaka na Vimbldonu.

- Pre početka turnira, san mi je bilo da igram protiv njega. Uz to, to mi je šansa da igram na centralnom terenu ili terenu broj 1 Vimbldona, magična i prelepa misao. U svaki meč ulazim sa ambicijom da ga pobedim, tako će biti i protiv Đokovića - kazao je Van Rajthoven.

Tim je jednostavan momak sa jednostavnim željama. Naravno, jednostavnijim nego da igra protiv Novaka na Vimbldonu.

Pre snova koji su počeli da mu se ostvaruju, imao je samo jedan cilj, a to je da otvori restoran u koji bi gostima servirao nudle. I to je više bio san nego cilj, a sada je i to holandskom momku veoma realna opcija.

Uz to, voli da zaigra golf, razmišljao je o njemu i nakon osvojene titule u Hertogenbošu. 

Nema sumnje da će mu to biti okupacija nakon kraja teniske karijere, ali o tome sada nema mnogo da se razmišlja, jer je njegovo vreme tek došlo.

Van Rajthoven je samo deo holandskog talasa mladića koji su zaposeli scenu, jer su tu uz njega Talon Grikspor i Botik Van de Zandšlup, tako da ćemo ubuduće imati šta da vidimo od "belog" sporta iz te zemlje.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    2. jul 2022 | 08:17

    Pa restoran sa pudlama naravno. Pa onda dođe Djokovic da igramo uz ručak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA