Međedović u finalu! Dobio 274 mesta bolje rangiranog Čileanca, sutra protiv malo poznatog Kineza za titulu

Hamad igra fantastično u Ludenšildu

  • 3
Hamad Međedović Foto: MN Press

Juče je dobio vrlo dobro poznatog Marka Čekinata, a danas je na pleća bacio još jednog sjajnog tenisera. Ako je suditi prema svemu, Hamad Međedović je budućnost srpskog tenisa, pošto se ove subote plasirao u svoje novo finale na čelindžeru u Ludenšildu, savladavši Nikolasa Džarija iz Čilea u tri seta - 2:1 (6:3, 6:7, 6:2).

Meč je potrajao skoro dva i po sata, a Hamad je mogao da završi posao i znatno brže da je zadržao svoju koncentraciju u završnici drugog seta. Ipak, ono što je najvažnije - obezbedio je mesto u finalu, gde će se sastati sa možda i najlakšim rivalom na celom turniru, Žižen Žangom iz Kine, koji je tek 281. na ATP rang listi.

Bilo kako bilo, danas je ponovo bio Hamadov dan, mada je u odnosu na jučerašnji meč protiv Čekinata imao daleko slabiju realizaciju prvog servisa. Ono što ipak treba da raduje jeste činjenica da nijednom nije ispustio brejk, pošto je spasio svih pet lopti koje je Džari imao tokom meča.

U prvom setu je za vođstvo Hamadu bio potreban jedan brejk u četvrtom gemu, drugi je rešen nakon dramatičnog tajbrejka rezultatom 8:6 nakon što nije bilo niti jednog brejka za čitavo trajanje seta, a u trećem je srpski teniser opustio ruku, brzo napravio prvi, a potom i drugi brejk u poslednjem gemu meča.

Međedović je plasmanom u finale obezbedio proboj na 302. mesto na svetu, a ukoliko dođe do titule, napredovaće još više i naći će se oko 261. mesta na rang listi.

Video: Novak trenira u Crnoj Gori: Žestoko spremanje za Madrid uz maksimalnu motivaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA