Nadal se pokajao nasred Vimbldona: "Izvinjavam se ako mu je to zasmetalo, osećam se loše zbog toga"

Španac smatra da je sve moglo da se reši na drugačiji način i otkrio je šta ga je najviše navelo na akt da pozove protivnika na mrežu.

  • 8
Rafael Nadal Foto: Tanjug / AP

Rafael Nadal je na putu do osmine finala Vimbldona prigovorio Lorencu Sonegu na tome što je glasno gunđao i ometao ga tokom servisa. To mu je prebacio jednom u trećem setu, morao je da ga zove na mrežu da mu to kaže, a dvojica tenisera su i na kraju meča, na inicijativu Nadala, obavila još jedan sličan razgovor. Sada, Rafa se zbog incidenta izvinio, jer se Italijan uvredio zbog čitave situacije.

- Osećam se loše ukoliko mu je to zasmetalo, svakako to nisam uradio na negativan način. Samo sam želeo da mu kažem nešto i sigurno ću ponovo popričati sa njim. Nisam bio u pravu. Popričao sam mirno sa njim, izložio situaciju, ali ukoliko bih vratio vreme, ne bih to ponovo učinio. Pre svega kazao sam sudiji da ću popričati sa njim (Sonegom) na razmeni strana - naveo je Nadal kojem je očito bilo krivo što je tako reagovao.

Španac smatra da je sve moglo da se reši na drugačiji način i otkrio je šta ga je najviše navelo na akt da pozove protivnika na mrežu.

- Tu smo, među kolegama, koji se gledaju svake nedelje. Postoji jedan kod na teniskom terenu koji moramo poštovati. Smatram da sam pogrešio što sam ga zvao na mrežu da mu objasnim zašto sam ljut. Trebalo je to da mu kažem na razmeni strana ili da kažem sudiji da to učini. Dešavaju se neke stvari tokom meča - kazao je Nadal.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA