≫ 

Dan za pamćenje na Vimbldonu, legenda do legende, Novak i družina ovacijama pozdravili Federera

Koliko šampiona na jednom mestu, povod je bio obeležavanje 100. godina od otvaranja kultnog Centralnog terena

  • 9
Novak Đoković, Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Centralni teren na Vimbldonu danas je disao u duhu istorije ovog takmičenja, a poseban dan, obeležavanje 100. godina od izgradnje kultnog stadiona, nije mogao drugačije proći nego uz žive legende turnira i "belog sporta".

Na jednom mestu, rame uz rame, nekadašnji osvajači londonskog Grend Slema, i najveći među njima Rafael Nadal,  Serena Vilijams, Novak Đoković i ikona turnira Rodžer Federer, koji prvi put posle 20 godina ne učestvuje na najeminentnijem turniru "velike četvorke".

Švajacarac je poslednji pozvan na teren da se pridruži legendama među kojima je, pored Džona Mekinroa, Serene Vilijams, Bili Džin King i ostalih, bio i naš velikan Novak Đoković.

Čim je spiker obnarodovao Federerovo ime ovacije su zaparale nebo iznad Centralnog terena, na scenu je kročio osmostruki šampion Vimbldona i definitivno najveći miljenik londonske publike. Aplauzi nisu stajali...

Dugim ovacijama, kako i dolikuje, Rodžera su dočekali svi na stadionu, Serena Vilijams, Novak, dok je Švajcarac, otmen i graciozan, u odelu došetao i stao uz rame sa velikanima ovog sporta.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemke

    3. jul 2022 | 17:18

    Ok,osvajao je 8 puta W,ali Novak može da ga stigne,plus ga je tri puta dobijao u finalu.Elegancija na terenu,ali kad ne ide,znao je i on da pokaže tamnu stranu.Proglašavan za fer plej igrača više puta,ali izašao u džemperu,što čini veliko nepoštovanje prema protivniku i turniru.Sve ovo sam nabrojao,jer mu se zbog moćnih sponzora i još moćnijih zapadnih medija ne pominju mane a ima ih.

  • Lucifer

    3. jul 2022 | 17:14

    I posle naglabanja ko je najbolji u istoriji, kao da je mnogo bitno. Novak se svrstao u ovu zaista malu i privilegovanu grupu tenisera koja će ostati upamćena za sva vremena. Ima ih svega po 5-6 u obe konkurencije.

  • Bb

    3. jul 2022 | 16:31

    Ovaj Federer najveci gospodin u sportu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA