Vimbldon udario po džepu Kirjosa i Cicipasa: Kažnjeni su za skandalozno ponašanje na meču

Meč je obilovao kontroverzama i nesportskim ponašanjem na obe strane

  • 1
Nik Kirjos, Stefanos Cicipas Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meč između Nika Kirjosa i Stefanosa Cicipasa obilovao je kontroverzama i skandaloznim potezima, a zbog svog ponašanja obojica su dobila kazne.

Kirjos je na kraju dobio meč sa 3:1, a tokom duela su viđeni i neki nesportski potezi i nesportsko ponašanje na obe strane.

Cicipas je dva puta gađao Australijanca u telo na mreži, dok je Kirjos koristio neprimeren rečnik i prozivao sve žive, pa su se tako u nekoliko navrata i linijske sudije žalile na njegov rečnik.

Najveći izliv besa viđen je kod Cicipasa kada je izgubio set, pa je raspalio po loptici ka publici. Na njegovu sreću, za nekoliko centimetara je promašio glavu jednog gledaoca u prvim redovima, pa je izbegao diskvalifikaciju poput Novaka Đokovića na US Openu pre nekoliko godina.

Zbog svog ponašanja, i Kirjos i Cicipas su kažnjeni od strane organizatora. Kirjos je kažnjen zbog neprimerenog rečnika i nesportskog ponašanja sa 4.000 dolara, dok je Cicipas kažnjen sa 10.000 dolara zbog svojih izliva besa i bacanja loptice u publiku.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA