≫ 

Stefan Đoković je opet hit u Londonu: Pomaže Novaku pred četvrfinale, Vimbldon objavio prelepe slike

Branilac trofeja ima dodatnog asistenta na treninzima, svog sina

  • 0
Novak Đoković, Stefan Đoković Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Novak Đoković ima dan odmora na Vimbldonu, pošto se plasirao u četvrfinale, gde ga čeka duel protiv Janika Sinera, koji će biti odigran u utorak.

Novak je ponedeljak i slobodan dan iskoristio za pripremu i trening pred duel protiv Italijana koji je 10. igrač sveta, i u kome ga čeka možda i najteži izazov od početka Vimbldona.

Kao i na nekim prethodnim treninzima, i na ovome je Novaku društvo pravio sin Stefan, koji redovno trenira i sparinguje sa njim na treninzima.

I sam Novak je pričao koliko je Stefan zaljubljen u tenis, a već smo mogli da vidimo i fotografije koje su oduševile i Vimbldon kada je Novakov sin u pitanju.

I sada je Vimbldon na svom Instagramu podelio fotografije Novaka sa sinom Stefanom, gde obojica nisu skidali osmeh sa lica.

Istovremeno je pomagao Novaku na treningu i dodavao mu loptice kada je vežbao servis.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

Novak je i na konferenciji za medije pričao o svom sinu i ljubavi koju on ima prema ovom sportu.

- On voli to da radi. Zna da me plaši na terenu kada završi zamah tu iznad glave. Zna da to ne volim previše. Pokušavam da ga naučim da povuče reket pored glave, preko ramena. Radi i jedno i drugo. Kada god odradi onaj zamah nasmeje se jer zna. Imamo smešne momente na terenu. Koristim svaku priliku koju imam da igram sa njim jer je sad potpuno u tenisu. Sve oko tenisa, kako može da igra, da gleda, analizira stvari. Pričamo o tome. Sinoć kada sam ga vodio na spavanje, postavio mi je pitanje: koja je razlika između glave reketa, žica, zašto neko španuje sa manje napetosti, sva ta osnovna pitanja koje interesuju decu - rekao je Đoković i dodao:

- Trenutno je zaljubljen u tenis. Bila je to potpuno njegova želja da krene sa tenisom. Naravno da ću biti tu za njega, ali neću ga terati da bude na terenu, ako želi uvek ću biti spreman da budem tamo i da igram sa njim. Podržaću ga na svaki mogući način ako želi da bude profesionalni teniser, ako to stvarno želi. Ipak, prerano je pričati o tome najiskrenije. Nema još ni osam godina. Za mene je bitno da imamo tu vezu oca i sina pre svega i da uživa u životu, da se zabavlja.

- Okušao se u različitim sportovima. To je veoma važno. Dok sam odrastao, ja sam skijao, igrao fudbal, tenis, bavio se borilačkim veštinama. Smatram da je veoma bitno da pogotovo u tako mladim godinama imati različite stimulanse iz različitih perspektiva i sportova, različita su kretanja i aktivnosti. Ne volim da se neka deca veoma rano usesrede na jedan sport. Osećam da je važno isprobati različite stvari i da će pomoći da se razvije mozak i motoričke veštine.

Video: Jelena Đoković obišla muzej na Vimbldonu: Snimila je Novakovu opremu u kojoj je osvojio prvi trofej

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA