≫ 

Bivši šampion Vimbldona brutalno napao Kirjosa: "Doveo je tenis na najniži nivo, vara, manipuliše, zlostavlja"

Pet Keš je bio surov u kritici prema sunarodniku

  • 3
nik kirjos Foto: Tanjug/Ap

Ponašanje Nika Kirjosa odavno nikoga ne šokira, ali ovo što ovih dana radi na Vimbldonu i kako se ponašao tokom meča sa Stefanosom Cicipasom izazvalo je nikad žešće reakcije i negodovanje teniskog sveta, pa čak i samih Australijanaca.

Jedna od legendi tenisa, Pet Keš, bivši šampion Vimbldona iz 1987. godine, žestoko je udario na svog sunarodnika u razgovoru za BBC, smatrajući da je doveo tenis na najniži nivo i da od viteške igre pravi sramotu i cirkus.

- To je bio apsolutni haos. On je doveo tenis na najniži nivo koji vidim što se tiče veštine igre, varanja, manipulacije, zlostavljanja, agresivnog ponašanja prema arbitrima i linijskim sudijama. Mora se nešto učinti u vezi sa tim. To je apsolutni cirkus, sada je samo otišlo preko granice - poručio je Keš.

Podsetimo, tokom meča sa Cicipasom je viđen izliv agresije Nika Kirjosa i prema rivalu, sudiji, linijskim sudijama koje su se u više navrata žalile glavnom arbitru, dok je u prvom kolu imao i ispad prema navijačima.

Video: Jelena Đoković obišla muzej na Vimbldonu: Snimila je Novakovu opremu u kojoj je osvojio prvi trofej

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    4. jul 2022 | 16:39

    Dovela je ATP tenis radi nečijih interesa na niske grane...svaki turnir može nekom uvesti zabranu igranja, nekima dozvoli doping bez kazne...pa se na turniru oduzimaju bodovi, a ako se osvoje ne upisuju se...previše gluposti smisle samo da bi oni imali profit i da neke igrače guraju na sve načine... Kako je pojedincu igrati u onom grotlu gde ima mnogo neodgojenih koji te stalno ometaju, a da teniseri u tom svemu moraju šutjeti...

  • Miško

    4. jul 2022 | 16:48

    Tek sada Kirjos ne valja. Dok je lupetao u vezi Đokovića, bio im je ok. Ipak, on je samo slika današnjeg tenisa.

  • 534

    4. jul 2022 | 16:51

    Pa zapad to želi. Ne želi Novaka da gleda na GS. Evo vam alternativa. Slika i prilika zapada. Sirovina, primitivac, neotesanac...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA