≫ 

Novak pogledao u kameru i od reči do reči ispričao šta je sebi rekao u ogledalu u svlačionici

Đoković otkrio kojim rečima je sebe bodrio nakon dva izgubljena seta

  • 5
Novak Đoković Printscreen: Youtube / Sportklub

Uspeo je Novak Đoković da napravi još jedan veliki kambek i da savlada Janika Sinera u četvrtfinalu Vimbldona i pored zaostatka od 0:2, a nakon meča je u izjavi za "Sportklub" na terenu rekao da mu je pomoglo to što je nakon drugog seta otišao do svlačionice i porazgovarao sam sa sobom.

Iako je i Britance zanimalo šta je to što je Novak rekao sebi, on je ipak sačekao priliku da na srpskom jeziku objasni šta je to govorio svom odrazu u ogledalu.

- Možeš ti to. Veruj u sebe. Sada je trenutak. Zaboravi na ono što se dogodilo. Počinje novi meč. Idemo, majstore! - bile su reči koje su motivisale Đokovića.

Potom je Novak govorio o mentalnoj snazi i važnosti iste u svim sportovima, a uz to je i objasnio zašto je u tenisu to toliko specifično.

- Neko koga sam mnogo voleo i poštovao, Kobi Brajant i njegov čuveni "Mamba mentaliti", on je često pričao u tome. Nešto univerzalno što nas spaja u svim sportovima je mentalni momenat gde ti moraš sebe da ubediš da možeš i moraš bolje. Da si pozitivan i da sebe izvučeš iz te situacije i iz ponora u kom si se našao. To je verovatno još više izraženo u individualnom sportu. U timskim sportovima postoji neko ko može da te podigne i podrži. Ja imam svoj tim, ali koučing je zabranjen, tako da ja sam moram da nađem rešenje i da se izvadim iz te situacije.

Kako je i sam priznao, dok se gledao u ogledalo i izgovarao te reči, i samom Novaku je to izgledalo neprirodno, ali je verovao da će se to isplatiti. I isplatilo se.

- Na engleskom postoji izreka "fake it till you make it" (pretvaraj se dok to ne postigneš), i koliko god neprirodno i veštački meni izgledalo dok sam se gledao u ogledalo i izgovarao te stvari, znao sam da to ima svoju snagu i vibraciju, i da će da se isplati. Činjenica da sam bio u tim situacijama mnogo puta mi je dala još više poverenja u to što sam radio da će uroditi plodom. Naravno, to nije garancija da će uvek da se dogodi, ali imaš bolju šansu.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    6. jul 2022 | 07:25

    Ostali kriju šta rade, i oni koji traže da to kažeš ne rade ti ništa dobro, pogotovo šta te mnogi napadaju i na nesportski način žele da te zaustave...

  • Dr

    6. jul 2022 | 04:46

    Ko da oni moraju da znaju šta si rekao? Nole vimo te. Ti si naš ponos. Jedan je NOVAK.

  • Dtagn

    6. jul 2022 | 08:06

    Mozeš ti Nole do sedme titule? Pišeš istoriju junače.Oslobodi nas milione stresa.Srećno Nole!SRBIJA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA