≫ 

"Mogao sam da poginem": Kako je jedna nesreća promenila karijeru Novakovog rivala u 1/2 finalu Vimbldona

Nori je pre šest godina bio na prekretnici

  • 0
Kameron Nori Foto: Tanjug / AP

Dve drame, dva meča u pet setova i trijumfu Novaka Đokovića i Kamerona Norija obeležili su prvi četvrtfinalni dan na Vimbldonu u utorak popodne!

Đoković i Nori će u petak od 14 časova igrati svoj polufinalni duel, a Britanac će, šta god da uradi, iza sebe imati najboljiu partiju na jednom Grend slemu. Podsetimo, nikada dalje od 3. kola nije stigao.

U međuvremenu je stigao i do 10. mesta na ATP listi, trenutno je na 12. poziciji, a malo je poznato da mu je jedna komba nesreža pre šest godina promenila život. Tačnije, verovatno ga je i spasila u neku ruku.

Naime, Nori je 2016. bio član jednog Univerziteta i nakon što je imao jedan normalna večernji izlazak u lokalnim barovima odlučio je da mopedom krene kod devojke.

Nije prešao ni 20 metara kada je imao nesreću. Pao je i razbio bradu, dobio je šest šavova i potres mozga te nije mogao da nastupi na jednom čelendžeru u Dalasu baš tog vikenda.

Treneri su mu tada rekli da je mogaod a pogine tokom ove nesreće i dali su mu ultimatum: Ako nastavi sa žurkama više neće biti član teniskog tima.

- To je bila spoznaja da ne radim stvari onako kako bi trebalo i da ne donosim najbolje odluke. Izlaszio sam više nego što je trebalo, kao tipičan student. I mnogo sam uživao. Polse toga treneri su me "ubacili u mašinu" i bio sam mnogo profesionalniji. Odrastao sam posle toga. Bila je to prekretnica, definitivno sam se pokrenuo posle toga - rekao je Nori.

Video: Jelena Đoković obišla muzej na Vimbldonu: Snimila je Novakovu opremu u kojoj je osvojio prvi trofej

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA