≫ 

Tajna savršenog izgleda Ane Kurnjikove: Zbog ova 4 pravila bivša teniserka je i dalje "bomba"

Žargonski rečeno, i dalje izgleda kao "milion dolara"

  • 1
Ana Kurnjikova Printskrin: Instagram/annakournikova

Nekadašnja ruska teniserka Ana Kurnjikova i danas sa 41 godinom izgleda bolje nego većina igračica na VTA listi!

Tenis je napustila veoma mlada, iako joj se predviđala velika karijera, ali se Ana više ostvarila u ulozi majke troje dece koje je dobila sa poznatim pevačem Enrikeom Iglesijasem.

Međutim, mnogi se Ruskinje podsete svaki put kada se igra neki Grend slem, pogotovo Vimbldon na kom je Kurnjikova stigla do polufinala 1997. godine na svom debiju.

Naravno da se svi pitaju kako to da posle toliko godina izgleda kao "milion dolara", a odgovor će vam doneklke dati ruski mediji koji su analizirali četiri životna postulata kojih se Ana pridržava: uravnotežena ishrana, redovan sport, raznolikost prilikom vežbanja i disciplina.

Uravnotežena ishrana

Ana se navodno ne fokusira ni na kakve dijete. Ne ograničava se kada je u pitanju hrana, ali pokušava da se drži uravnotežene ishrane u kojoj dominiraju voće i povrće.

Pre doručka Ana popije čašu vode ili pojede zelenu jabuku. Za doručak je na meniju ovsena kaša ili jogurt sa bobicama i sojinim mlekom.

Zatim su za užinu tu voće ili avokado, dok su salata i proteinska hraba (riba, škampi i piletina) na stolu za ručak i večeru. Ističe se da Kurnjikova ne beži od "nezdrave" hrane kao što su burgeri, hot-dogovi i slično, ali da je to povremeni izuzetak.


Redovan sport

Uprkos tome da je odavno završila sportsku karijeru, Ana dnevno vežba između 30 i 40 minuta.  Omiljene aktivnosti su joj trčanje (negde između 5-6 kilometara), joga i preskakanje vijače.

- Odrasla sam u Sovjetskom Savezu kada nije bilo teretana, a kamoli trake za trčanje. Radili smo sa onim što smo imali. Počnite barem sa preskakanjem konopca. Skačite makar 10 minuta dnevno - rekla je Ana koja za sat vremena sagorti više od 500 kalorija tokom vežbanja.

Raznolikost

Ana ističe da uvek treba isporbavati nove vidove fizičke aktivnosti ako ne želite da pregorite.

- Probala sam pilates. U početku je bilo čudno. Trebalo mi je godinu dana da se naviknem. Nekada sam skakala, trčala, radila čučnjeve, dizala tegove... -napominje Kurnjikova.

Disciplina

Kurnjikova je odmalena navikla na strogu dnevnu rutinu, jer su njeni roditelji bili profesionalni treneri. Otac joj se bavio rvanjem grčko-rimskim stilom, a majka tenisom.

Prema Aninim rečima, njen najduži period bez obuke bio je 2009. godine tokom putovanja u Irak i Avganistan na humanitarnu misiju. Tada nije bilo uslova za njene uobičajene aktivnosti, ali je ipak uspevala barem svakodnevno da trči.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Anna Kournikova Iglesias (@annakournikova)

Tokom karijere Ana je osvojila ukupno 16 turnira, zaradila od tenisa 3.854.662 dolara, ali i mnogo više van terena, jer je postala marketinški jedno od najpoželjnijih lica za reklame velikih kompanija. Najveći uspeh na VTA listi bilo joj je 8. mesto, dok je u dublu jedno vreme bila i prva teniserka sveta (22. novembra 1999. godine).

Kurnjikova danas vodi porodičan život daleko od očiju javnosti. Ima nalog na Instagramu, ali nije previše aktivna, iako ume s vremena na vreme da podeli svoju ljubav prema porodici, deci, ali i svojim ljubimcima psima, koje posebno obožava.

Ipak, s vremena na vreme mogu se videti i neke njene fotografije u bikiniju, koje pokazuju da i danas, kada ima 41 godinu, izgleda kao bomba i da se nije mnogo promenila od vremena kada je još kao tinejdžerka žarila i palila teniskim terenima i dovodila do ludila najveće šmekere sveta sporta.

Video: Na njih smo se ložili kad smo bili klinci: U pubertetu njihove mečeve i nastupe nismo propuštali!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    6. jul 2022 | 14:07

    Ako je ovo savršeno...ovo je više anoreksija. Noge jedva da ima i još krive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA