≫ 

Kazahstanka iz Moskve u polufinalu Vimbldona: Posle velikog preokreta dobila nekadašnju devojku Nika Kirjosa

Pored Elene Ribakine, plasman u polufinale ostvarila je i Simona Halep

  • 0
Elena Ribakina Foto: Tanjug - AP

Rumunska teniserka, Simona Halep plasirala se u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu u dva seta uspela da bez većih problema dođe do trijumfa protiv Amande Anisimove iz Sjedinjenih Američkih Država u meču koji je potrajao tek nešto više od sat vremena - 2:0 (6:2, 6:4).

Protivnica u borbi za plasman u veliko finale na londonskom Grend slemu biće joj Elena Ribakina iz Kazahstana, koja je posle preokreta stigla do trijumfa nad Ajlom Tomljanović iz Australije, nekadašnjom devojkom Nika Kirjosa, u tri seta - 2:1 (4:6, 6:2, 6:3).

Halepova je jednostavno nametnula ritam koji joj je odgovarao od samog početka meča. Već u trećem gemu napravila je prvi brejk, a potom još jedan dva gema kasnije. Slična priča viđena je i u drugom setu, kada je Rumunka takođe stekla dva brejka prednosti, ali je potom od gotovog umalo napravila veresiju, pošto je Amerikanka uspela da uzvrati jednim oduzetim servisom, a da potom kod 5:4 dođe do 0:40.

Ipak, Simona je zadržala smirenost, spasila sve tri brejk lopte, a potom iskoristila prvu meč loptu koja joj se ukazala na ovom meču za prolazak među najbolje četiri.

Sa druge strane, Ribakina nije imala ni izbliza tako lak posao kao Simona. Prvi gem pripao je Ajli Tomljanović i to zahvaljujući brejku u ranoj fazi susreta. U drugom smo posle egal starta i razmenjenog brejka na obe strane, videli daleko bolju igru Kazahstanke, koja je od 2:2 došla do 6:2 i poravnala rezultat u setovima.

Poslednji set protekao je u potpunosti u znaku Ribakine, koja je brzo napravila kapital od dva brejka, stigla do 5:1, a potom uspela da privede susret kraju bez neke veće drame, mada se Tomljanovićeva "primakla" na 5:3 u jednom momentu.

Interesantno je da je Ribakina inače rođena u Rusiji, tačnije u glavnom gradu Moskvi, ali njoj nije namenjena zabrana koja je na snazi za ruske i beloruske tenisere, pošto nastupa pod zastavom Kazahstana. Inače, do 2018. godine je igrala za Rusiju.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA