Nadal "preživeo" novu povredu i Frica: Rafa posle maratona, drame i preokreta u polufinalu Vimbldona

Novi neverovatan meč odigrao je Nadal

  • 76
Rafael Nadal - Tejlor Fric Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal posle velike borbe i preokreta slavio je sa 3:2 (3:6, 7:5, 6:3, 7:5, 7:6) protiv Tejlora Frica u meču četvrtfinala Vimbldona.

Bilo je svega u ovom meču, i povreda i medicinskih tajm-auta i odličnog tenisa. Nadal se mučio u uvodnim setovima, u 3. setu je delovalo i da će odustati i predati meč zbog povrede stomaka. Ipak, posle kraće pauze, Rafa je uspeo da podigne nivo igre izjednači i posle 5 setova i taj-breka dođe do pobede i polufinala Vimbldona.

Od starta meča Nadal je odmah nametnuo svoj ritam i upisao brejk koji odmah potvrđuje za 2:0. Uz dosta muke Fric osvaja gem na svoj servis, dok Rafa u istom ritmu "melje" rivala i dolazi do 3:1. Delovalo je da je Španac pronašao pravi ritam, ali je umesto lagano osvojenog seta usledio veliki pad u igri. Amerikanac se "probudio" i najviše zahvaljujući odličnom servisu vezao 5 gemova za 6:3 i vođstvo od 1:0.

U nastavku, viđena je slična slika. Rafa je napravio brjek i poveo sa 3:1, a Fric uzvratio istom merom i izjednačio. Pri rezultatu 4:3, Nadal je servirao, ali je osetio bol u mišiću posle kojeg je tražio medicinsku pomoć. Španac je otišao u svlačionicu, vratio se posle nekoliko minuta i nastavio meč.

Od tog momenta, Nadal je igrao kao u transu i lako osvajao gemove na svoj servis, a posle brejka dolazi i do 7:5 i izjednačenja u setovima na 1:1.

U nastavku, Nadal je igrao bolje. Ali, Fric posle izgubljenog seta nije pao. Umesto toga, brzo dolazi do brejka koji održava do 5:3. Tada, pravi novi brejk i ubedljivo dobija set protiv Rafe.

Tejlor Fric Foto: Tanjug/AP

U nastavku, viđena je revija brejkova na obe strane. Rafa je poveo, Fric je potom napao i uzvratio ribrejkom, da bi ponovo Španac došao do brejka i vođstva od 2:1. U ovom periodu vodila se žestoka borba bukvalno za svaki poen. Tako je bilo i u četvrtom gemu kada je Fric ponovo mogao da dođe do brejka, ali je Nadal njegov napad odbio i poveo sa 3:1.

Kao i tokom celog meča, Amerikanac je čekao i dočekao svoju šansu. Tako je upisao brejk za 4:4. Potom, Nadal je napao i imao šansu da uzvrati ali Fric igra hrabro i agresivno i osvaja gem.

Ipak, Nadal "dodaje gas" i u odlučujućem momentu pravi brejk za 2:2 u setovima.

Odluka o tome o će u polufinale doneta je u 5. setu. Na početku seta i Nadal i Fric su bili poprilično ujednačeni i relativno lako osvajali poene na svoj servis. Ipak, posle 3:3 usledio je maratonski gem. Fric je promašio behkehnd volej i mogućio Nadalu dve prilike za brejk. Prvu loptu je Fric odbranio, a onda je u drugoj poslao lopticu koja je udarila u vrh mrežice i udarila u polje Nadala za 40:40. Ipak, Španac upisuje brejk za 4:3.

Usledila je nova drama i velika borba. Kao i u većem delu meča Fric je uspeo da iskoristi greške Nadala i uzvrati istom merom za novo izjednačenje i 4:4. Do kraja meč je, posle 6:6, ušao u taj-brjek u kojem je Rafa poveo sa 5:0, a onda upisao i pobedu.

Da podsetimo, u polufinalu Rafael Nadal će igrati poritv Nika Kirjosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teo kralj

    6. jul 2022 | 17:22

    Počeo je da koristi sva sredstva da dekoncentriše protivnika ....

  • Baka

    6. jul 2022 | 17:37

    Malo da se okrepi vjerovatno nešto da unese u sebe , smeta im Novakova voda sa Mg a ovaj može da se drogira

  • GP

    6. jul 2022 | 17:29

    Da se malo nadopinguje, pa ce nastaviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA