≫ 

Ko je Kameron Nori, Novakova pretnja u polufinalu? Navijač Rendžersa, saobraćajka mu promenila život

Novakov naredni rival ima vrlo zanimljivu biografiju

  • 3
Kameron Nori Foto: Tanjug / AP

Britanski teniser Kameron Nori igraće u petak protiv Novaka Ðokovića za plasman u finale Vimbldona, a u slučaju trijumfa postao bi prvi Britanac posle Endija Marija, koji će se boriti za titulu na Grend slemu u Londonu.

Nori je rođen 23. avgusta 1995. u prestonici Južnoafričke Republike, Johanezburgu. Roditelji su mu mikrobiolozi, otac Dejvid je iz Glazgova, a majka Helen iz Kardifa.

Zbog oca je postao veliki navijač Glazgov Rendžersa, o čemu neretko govori.

- Mislim da moj otac više uživa u utakmicama Rendžersa, nego u mojim mečevima. Sedi, pije pivo i opušten je. Mislim da to nije često slučaj kad gleda mene kako igram - izjavio je svojevremeno Nori.

Do Kameronove treće godine porodica Norijevih živela je u Johanezburgu, ali je nakon pljačke porodičnog doma i napada provalnika usledila selidba u Ouklend na Novom Zelandu. Tako je Nori najpre predstavljao Novi Zeland na turnirima, ali je zbog nedostatka ulaganja odlučio da promeni zastavu i da se takmiči za Veliku Britaniju.

Sličan put ponuđen je i Novaku Ðokoviću, ali je najbolji srpski teniser odbio britanski pasoš i milione.

Kameron Nori Foto: AP/Tanjug

Kameron se sa majkom preselio u London 2011. godine, a od 2014. do 2017. godine pohađao je Hrišćanski univerzitet u Teksasu. Tamo je doživeo nesreću u alkoholisanom stanju koja mu je promenila pogled na život i okrenula ga profesionalizmu.

- To je bila spoznaja da ne radim stvari onako kako bi trebalo i da ne donosim najbolje odluke. Izlazio sam više nego što je verovatno trebalo da izlazim, kao što su to radili svi tipični studenti. Mnogo sam uživao - ispričao je Nori.

Potres mozga, šest šavova i propušten turnir u Dalasu bila su dovoljna opomena.

- Posle toga su me treneri ''nagazili'' i postao sam daleko profesionalniji nakon svega. Mnogo sam odrastao nakon toga. Od tada sam shvatio da želim samo da igram tenis i posvetim se tome. Na kraju je to bila pozitivna stvar koja me je naterala da pocnem da radim - priznao je Nori.

Polufinale Vimbldona ubedljivo je najbolji plasman za Britanca na Grend slem turnirima. Na preostala tri Grend slema - Australijan openu, Rolan Garosu i Ju-Es openu stizao je do trećeg kola.

U jedinom međusobnom duelu protiv Novaka Ðokovića Nori je glatko poražen u grupnoj fazi završnog mastersa u Torinu prošle godine - 6:2, 6:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA