Najlepša scena Vimbldona: Izvela rivalku koja se posle dve bebe vratila na teren za aplauz nakon polufinala

Fantastičan potez Ons Žaber, koja je tako odala veliku počast Tatjani Mariji posle njenih neverovatnih nastupa na Vimbldonu

  • 0
Tatjana Marija i Ons Žaber Foto: Tanjug - AP

Malo koji detalj će se zapamtiti posle ovogodišnjeg Vimbldona, koliko onaj posle polufinala u ženskoj konkurenciji između Ons Žaber i Tatjane Marije iz Nemačke.

Nemica, koja se na teren vratila nakon što je na svet donela dve zdrave bebe, uspela je da se izbori za mesto među najbolje četiri, gde je morala da ukrsti reket sa svojom velikom prijateljicom iz Tunisa, najboljom afričkom teniserkom ikada.

Poražena je, ali je Žaberova našla način da svima nabaci osmeh na lice, a Mariji i suze na oči. Kada su se pozdravile sa sudijom meča, Tunišanka je otišla do Nemice i zajedno sa njom izašla da pozdravi publiku, a potom joj se poklonila.

U razgovoru posle meča, u šali je rekla da joj je Marija sada dužna roštilj, a da se zapravo veoma divi svemu što je uradila.

- Mnogo mi je teže bilo juriti za svim ovim loptama, moraće da mi se oduži kroz roštilj za sve što mi je priredila, ha-ha. Htela sam da podelim sa njom ovaj momenat na kraju, ona je stvarno inspiracija za sve nas, vratila se posle dve bebe, ja stvarno ne znam kako je to uspela, ali eto.

Nastavila da je hvali, nadajući se da će se izboriti za bolji plasman na WTA listi, s obzirom na to da Vimbldon nažalost nije donosio nikakve bodove zbog situacije sa zabranom nastupa Ruskinja i Beloruskinja.

- Fizički je vrlo opasna, prava je zver, nikada se ne umara, očekivala sam da će malo da se stegne, ali je ona stalno pokušavala, njen svaki udarac je impresivan, nadam se da će nastaviti tako da igra, volela bih da je vidim u nastavku sezone, ali ne sa druge strane mreže.

Na kraju je koju reč rekla i o tome što je ušla u istoriju afričkog tenisa kao prva sa ovog kontinenta koja se domogla finala Vimbldona.

- Ja sam danas ponosna Tunišanka koja stoji ovde, znam da su ljudi sada poludeli od sreće, evo čujete. Pokušavam da inspirišem sve što je moguće više, ne samo Tunišana, nego i druge ljude iz Afrike, da podelim iskustvo sa njima. Vidim da ima mladih igrača i igračica, nadam se da će neko od njih kada odraste igrati na ovom Centralnom terenu.

Video: Stefan Đoković igrao sa decom braće Brajan i najboljim dublom svih vremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA