≫ 

"Jako sam tužan, ne želim da stvari postanu gore": Nadal emotivno potvrdio povlačenje sa Vimbldona

Španski teniser održao je konferenciju za medije u okviru teniskog kompleksa u Londonu

  • 43
Rafael Nadal, Vimbldon Foto: AP/Tanjug

Ogromne vesti stigle su večeras iz Londona. Rafael Nadal odlučio je da se povuče sa Vimbldona zbog povrede, posle čega je Nik Kirjos dobio direktan prolaz u veliko finale gde čeka boljeg iz susreta Đoković - Nori.

Očigledno, ove vesti su potresle i samog Nadala, koji je objavio kako ga je dugo mučio bol u predelu stomaka koji je bio neizdrživ i koji je razlog njegovog odustajanja.

- Moram da se povučem sa turnira. Kao što su svi videli juče, mučio me je bol u predelu abdomena. Imam naprslinu u mišiću. Nije imalo smisla nastaviti sa igrom, povreda će se samo pogoršati.

Španac smatra da bi stvari postale samo još gore, ako bi nastavio dalje i nije želeo da dodatno rizikuje.

- Doneo sam ovu odluku zato što ne mogu da budem na takmičarskom nivou i da dobijem sledeća dva meča. Ne želim da stvari postanu još gore, jako sam tužan.

Španac je otkrio i dobru stranu medalje, a to je da neće duže vremena odsustvovati sa teniskih terena.

- Obično ovakve povrede zahtevaju oporavak od oko tri do četiri nedelje, što će mi dopustiti da se uklopim sa planiranim rasporedom. Za oko nedelju dana moći ću da treniram sa osnovne linije, ali bez servisa.

Dodaje da nije hteo da rizikuje da ostane van terena duži vremenski period.

- Za mene je sreća važnija od bilo koje titule, iako svi znaju koliko truda stavljam u to da budem ovde. Ali ne mogu da rizikujem toliko da posle toga ne mogu da igram dva ili tri meseca. Ne mogu da kažem da nisam tužan zbog ove odluke.

Iza Nadala su bili sati razmišljanja pre donete odluke.

- Razmišljao sam šta da radim celu noć i celi dan. Imao sam slično iskustvo na US openu 2018. godine, kada sam morao da predam meč tokom polufinala sa Del Potrom.

Žao je Nadalu što neće uzeti učešće u samoj završnici.

- Igrao sam na visokom nivou, imao sam šanse da osvojim titulu. Boli ovo stvarno, možete u to biti sigurni, ali gledaću napred.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesha

    7. jul 2022 | 20:53

    Sebicno. Kao i Federer prosle godine na sljaci. Mogao je Nadal da preda decku koji je zasluzio da ide dalje i da proba da udje u finale. Ovako, ispao je (predao) kao u polufinalu, umesto da izgubi u cetvrtfinalu. Dobio neki dolar vise, jaka stvar. Izgleda da Fric povredjuje vrhunske igrace na istom mestu. Ako se ne varam Nole je imao na AO istu povredu stomacnog misica (5cm) i bio ispljuvan kao folirant kad je pobedio Frica. Ovaj pud Nadal ne bi bio Nadal da mu povreda bude veca nego Noletova (7cm kako pisu negde) a ispade mucenik sa nadljudskim naporima. Kako je svet postao cudan...

  • Kepr

    7. jul 2022 | 20:48

    Strah od najboljeg svih vremena

  • Beca

    7. jul 2022 | 20:54

    Utronjo se, opet muti nesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA