Kirjos umesto polufinala držao konferenciju: "Novak mi je rekao da se nada da ćemo igrati u finalu"

Iako Đoković još uvek nije overio kartu za finale, svi već najavljuju okršaj Srbina i Australijanca

  • 3
Nik Kirjos Foto: Tanjug - AP

Australijski teniser Nik Kirjos prošao je u finale Vimbldona bez borbe, pošto mu je polufinalni meč predao Rafael Nadal. Španac nije mogao da se pojavi na terenu zbog rupture trbušnog mišića, a Kirjos je petak, umesto za meč, iskoristio za konferenciju za medije.

Pričao je Kirjos o tome kako se osećao kada mu je Nadal predao, kakav mu je osećaj što će se po prvi put naći u Grend slem finalu, ali i o tome šta mu je Novak Đoković poručio tokom turnira.

- Kao takmičar hteo sam da igram taj meč protiv Nadala. Želeo sam da vidim treće poglavlje mečeva protiv Nadal na Vimbldonu. Nadam se da će se oporaviti - rekao je Kirjos, pa otkrio kako će iskoristiti dan:

- Danas ću raditi duži trening da ostanem u formi. Moram da održim nivo adrenalina, moram u finale bez iskustva polufinala. Odmoricu se, imao sam šokantan san, bio sam uzbuđen i nervozan.

Nik Kirjos Foto: Tanjug - AP

Potom je Kirjos govorio o Novaku Đokoviću, sa kim će se sastati u finalu, ukoliko srpski teniser bude bolji od Kamerona Norija u polufinalu. Otkrio je Australijanac da mu je Novak ranije tokom nedelje rekao da se nada da će igrati finale upravo protiv njega.

- Bilo je zanimljivo medijima i svima koji gledaju. Stao sam uz njega tokom drame u Australiji, tada sam zaslužio njegovo poštovanje. Dopisivali smo se svakodnevno... Novak mi je ranije tokom nedelje rekao: "Nadam se da ćemo se videti u nedelju".

Uporedio je Nik pređašnji odnos Novaka i njega, koji se umnogome promenio nakon što je Kirjos stao uz Đokovića na Australijan openu:

- Definitivno sada postoj i malo "bromanse", što je čudno. Mislim da svako zna da nije bilo ljubavi između nas. Moje mišljenje je da je tobilo zdravo za sport. Kada god smo igrali mečeve, uvek je postojao hajp oko nas. Bilo je zanimljivo za medije, za ljude da gledaju te mečeve.

Nik je rekao i kako mu puno toga prolazi kroz glavu kada razmišlja o finalu, te da je u tom smislu Novak u boljoj poziciji. Ipak, kako ističe, samo želi da meč počne i uzme reket u ruke.

- Imam toliko misli o finalu Vimbldona, mislim da igram, zamišljam kako dobijam ili gubim. Tu Novak ima iskustvo, zna koje će emocije imati, ja to ne znam, mnogo toga mi prolazi kroz glavu. Imam neverovatno energiju, samo želim da zgrabim reket, jedva čekam da dođe finale, nadam se da ću sutra moći da se bolje odmorim.

Video: Snimak momenta kada Nadal napušta i odustaje od Vimbldona: Slika Novka mu bila iznad glave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žardel

    8. jul 2022 | 15:39

    Sine,smešan si...pregaziće te Nole!

  • Z

    8. jul 2022 | 18:23

    Mislim da će ovo biti jedno baš zanimljivo finale, jer će ga Novak razvali ti, a ovaj će da se prči, hahah ko Draginja

  • Cv

    8. jul 2022 | 16:06

    Toliko pun kompleksa da nece da igra sa rafom u finalu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA