≫ 

Mesojedi da zauvek ućute! Đoković i Kirjos igraće prvo "vegansko" Grend Slem finale

Ko kaže da su konzumenti bilja slabašni i nezdravi, Srbin i Australijanac su najbolji primer kako se može i bez mesa postići vrhunski rezultat

  • 2
Novak Đoković Nik Kirjos ishrana vegani Foto: Tanjug/AP

Veliko vimbldonsko finale koje će prvi put u karijeri igrati Nik Kirjos i šestostruki osvajač tog turnira Novak Đoković, posebno je i zbog činjenice da su obojica tenisera pobornici veganske ishrane. Dakle, moguće da ćemo i prvi put u istoriji finala gledati dvojac koji se "bije" za slavu i trofej na londonskom Grend Slemu a da u svom jelovniku imaju isključivo namirnice biljnog porekla.

Za Novaka znamo, davno je naš as raskrstio sa mesom i svime što ima veze sa mesnim poreklom, dok je Kirjos ovu vrstu ishrane probao pre otprilike tri godine, uz kratkotrajne prekide, ali mu prija i nastavio je do danas da radi na to gorivo.

- Nije to zbog mog zdravlja već jednostavno ne verujem u jedenje životinjskog mesa. Pokušao sam vegansku dijetu pre nekoliko godina, ali sa svim tim putovanjima, teško je bilo održati je - rekao je svojevremeno Kirjos, a ideju o sebi kao veganvu je učvrstio posle strašnih požara u Australiji u kojima su najveće žrtve bile upravo životinjie.

Tada je i Novak bio jedan od donatora pomoći ugroženom narodu Australije.

- Gledajući sve te fotografije životinja koje se muče, samo su mi pojačali uverenje da sam ovom dijetom napravio pravi izbor - izjavio je tada Kirjos.

Što se tiče Novaka, on je pre skoro deset godina počeo da menja svoju ishranu u saradnji sa Igorom Četojevićem, da bi vrlo brzo počeo da beleži najbolje rezultate u karijeri. Već nekoliko godina unazad je potpuno izbacio životinjske proizvode iz svakodnevne upotrebe i to ne samo da mu ne smeta, već mu rapidno pomaže da napreduje u svakom smislu, što na kraju krajeva i pokazuju njegovi rezultati i dugovečnost u samom vrhu.

Pa posle neka neko kaže da su vegani slabi i nezdravi ljudi!

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Animal Save Movement (@thesavemovement)

Inače, Novak i Nik se dobro zabavljaju pre nedeljnog finala o čemu najbolje svedoči njihova prepiska koju je srpski as podelio sa pratiocima. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...

    10. jul 2022 | 00:01

    Samo neka se veganizuju, vise mesa za nas obicne smrtnike...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA