≫ 

Kirjose Niče, Srbija ti kliče

Ali će cela ta Srbija svim srcem danas da bude uz Novaka Đokovića

  • 2
Nik Kirjos Foto: Tanjug - AP

Da li je jedno dobro delo dovoljno da se čovek iskupi za svo ono zlo koje je prethodno učinio? Ako pitate Srbe i ako je taj čovek Nik Kirjos, onda definitivno jeste!

Čovek koji je pre šest meseci bio jedan od najomraženijih tenisera u Srbiji, samo jednim potezom postao je "jaran nacije" i od najvećeg Novakovog neprijatelja stigao je do zajedničkog odlaska u kafanu posle finala Vimbldona koje će odigrati u nedelju popodne od 15 časova.

Mnogi će reći da sve one Kirjosove teške reči na Novakov račun ne mogu da se zaborave. Verovatno i neće nikada, ali daleko od toga da ne može da se pređe preko njih. Novak je uspeo, uspela je i javnost u Srbiji, i to samo zato što je Nik bio tu za Novaka kada je mnoge bilo sramota.

- Trebalo ti je pet godina da kažeš nešto lepo o meni - dobacio je Đoković Kirjosu u subotu posle treninga, a ovaj mu je odgovorio surovom istinom: - Branio sam te kada je bilo bitno!

I tu je Nik u pravu! Zato i jeste pobrao simpatije, jer je Đokoviću pružio podršku tokom tortute koju je Srbin preživeo ove godine u Australiji. Čak su razmenili i privatne poruke, Novak mu se javno zahvalio, kao i Noletov otac Srđan koji je tih dana organizovao skupove podrške svom sinu u Beogradu.

- Osećam se kao da sam skoro jedini igrač koji se zauzeo za njega na Australijen openu. Osećam da se tu zaradi poštovanje. Ne na terenu, već kada se desi kriza u stvarnom životu - rekao je Kirjos.

Upravo potezima van terena Kirjos je zaslužio poštovanje srpske javnosti koja je australijskog tenisera od početka godine počela da gleda drugačijim očima. Navijalo se za njega ništa manje nego za samog Đokovića i skoro svi su priželjkivali ovaj njihov susret u finalu.

Susret u kom će Srbija nesumnjivo navijati za svog najboljeg sportistu ikada, ali posle kog će aplauzima nagraditi i čoveka koji je 2019, 2020. i 2021. godine svojim izjavama oštro "tukao" po Đokoviću kad god je stigao. Međutim, tim svojim jednim dobrim delom uspeo je da se iskupi.


Video: Srđan Đoković o Niku Kirjosu: Otkrio šta je Australijanac poručio danas Novaku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA