"Nikad nisam mislio da ću reći ovoliko lepih stvari o tebi, sada smo u bromansi": Novak i Kirjos se pomirili

Srpski teniser dobio je Nika Kirjosa u velikom finalu

  • 2
Novak Đoković, Nik Kirjos, Vimbldon finale Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je šampion Vimbldona! I to po sedmi put! Najbolji srpski teniser uspeo je da se izbori za titulu na londonskom Grend slemu, pobedivši Nika Kirjosa u finalu u četiri seta.

Ovime je prišao na samo jednu titulu iza Rodžera Federera na Vimbldonu, a isto tako sada "kaska" jedan pehar za Rafaelom Nadalom po broju osvojenih Grend slem trofeja.

Posebno emotivan je bio Novak posle osvajanja titule, pustio je i koju suzu dok je sedeo na klupi i čekao svoj trenutak da održi govor pred bučnom publikom.

- Da, Nik vratićeš se ti. Ne samo na Vimbldonu nego i u nekom Grend slem finalu. Znam da je teško pronaći reči utehe posle poraza, ali pokazao si zašto si zaslužio i zašto si jedan od najboljih igrača na ovoj podlozi. Tebi i tvom timu sve najbolje. Zaista te mnogo poštujem, sjajan si igrač i sportista, slušao si to godinama unazad, sve se sada poklopilo i videćemo te više u završnicama Grend slemova. Nikada nisam mislio da ću reći toliko lepih stvari o tebi, uzimajući u obzir u kakvom smo odnosu bili. To je sada definitivno bromansa.

Obećali su međusobno pred početak ovog finala da će pobednik uveče častiti večerom. Odnosno, Kirjos je hteo i nešto više - izlazak u noćni klub.

- Evo sada kada je izgubio... Ne znam da li ćemo to uspeti večeras ili neke druge večeri, ali mislim da je ovo početak jedne prelepe veze, prijateljstva van terena. Nisam na to odgovorio (izlazak, prim. aut), tu je bila žena pored mene. Hajde da probamo ipak sa večerom i pićem.

Potom se i definitivno osvrnuo na to koliko mu pehar na Vimbldonu znači.

- Hvala vam puno. Izgubio sam reči kojima mogu da opišem šta mi znači ovaj turnir, rekao sam to mnogo puta, uvek je bio i biće poseban turnir u mom srcu, koji me je motivisao da igram tenis, na planini u Srbiji gde su moji roditelji držali rezultat. Gledao sam kako Sampras osvaja titulu 1993. godine, rekao sam dedi da mi kupi teren, znao sam da je igranje na travi najvažnije, samo igranje je bilo veliko, a ne osvajanje, svaki put kada dolazim ovde to više znači i zaista sam zahvalan što sam ponovo tu sa ovim peharom.

Novak je neporažen na Centralnom terenu još od 2013. godine, a posle pobede se zahvalio i svojim najbližima, timu, porodici, kao i ćerkici Tari koja je došla da ga podrži prilikom dodele trofeja.

- Da, ovo mesto mene voli, nadam se. Ovo je jedan najposebniji teniski teren na svetu. Kada god izađem na njega, kada trava nije načeta, ove godine se i treniralo, sve je usresređeno ka igračima. Ovaj turnir ima najveću istoriju, najpriznatiji je na svetu, zahvalan sam što sam tu. Hvala ekipi, porodici, roditeljima, ćerki... 

Inače, Novak i Jelena danas slave godišnjicu braka, tako da je ova pobeda svojevrsni poklon za lepšu polovinu od najboljeg srpskog tenisera.

- Moraću da kupim cveće što me podsećaš. Draga, srećna godišnjica. Ovo je moj poklon za tebe.

Video: Veličanstveni dolazak Kejt Midlton, princa Vilijama i sina Džordža na Vimbldon: Klasa na svom koraku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šta to pričaš

    10. jul 2022 | 19:52

    Pa nisu se oni pomirili nego je Novak kao svaki casan Srbin oprostio Kirijosu, .....šta pišete to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA