Đoković otkrio zašto je zaplakao posle titule na Vimbldonu: Nole o ćaskanju sa Kirjosom, terenima u Visokom...

Godišnjica braka sa Jelenom je tačno došla kad i trofej Vimbldona

  • 1
Pehar Novak Đoković, Nik Kirjos, Vimbldon finale Foto: Tanjug/AP

Novi-stari šampion Vimbldona Novak Đoković za Sportklub je još jednom sumirao finale protiv Nika Kirjosa i naglasio koliko je bilo teško čitati servise Australijanca u prvom setu, ali je takođe naveo kada je pomislio da će meč ići u njegovu korist.

- Ne tako dobar početak, izgubio sam svoj servis sa duplom servis gem. Mislim da se prvi set igrao manje od 30 minuta, jako brzo, on je leteo kroz svoje servis gemove. Trebalo mi je vremena da se prilagodim tom njegovom tempu, dosta brze pokrete ima i uvek baca lopticu na isto mesto i jako je teško za čitanje. Možda i najteži servis za čitanje, a igrao sam i sa Karlovićem i Iznerom... Dobro, Izner je 2.10 i očekivano je da ima dobar servis.

Kako je precizan Kirjos, svaka mu čast stvarno. Na travi kada dobro serviraš, stavljaš dodatni pritisak na protivnika, morao sam duplo da radim na mojim servis gemovima jer nemam tako ubitačan servis kao on. Mislim da sam od početka drugog seta do kraja meča igrao dobro sa osnovne linije. Nisam puno grešio, terao sam ga da odigra dodatni udarac, menjao sam, varijacije u igri, drop šotovi, slajsevi, trudio sam se da mu ne dajem iste lopte.

Novak je otkrio šta su Nik i on ćaskali na mreži tokom meča.

- Bilo je vezano za onu loptu koja je bila dobra, moj ritern, pala je tu odmah do sudije u stolicu. On je rekao da je aut, a sudija je rekao da je bila dobra. Onda je ćelendž pokazao da je dobra, pa smo se tu nešto našalili. Pitao sam ga, pošto sam čuo aut, a on je rekao aut. Onda je on rekao: "Ne, ne, ne, rekao sam njemu zašto je bio aut?", jer ja sam je video da je bila dobra. Tad smo se malo nasmejali i tako... Bila je dobra atmosfera sa njim, malo igrača može da se pohvali tim. Dosta različito nego u prva dva naša meča kada je odnos bio drugačiji. Svi znamo da je, ukoliko je mentalno prisutan, njegova pojavljivanja u završnicama Grend slemovima su gotovo zagarantovana.

Godišnjica braka sa Jelenom je tačno došla kad i trofej Vimbldona.

- Danas mi verovatno ništa neće reći jer sam osvojio, ali sutra će biti drugi ton... - našalio se Novak, pa nastavio priču o tome kada je posle meča zaplakao.

- Doživeo sam dosta ovakvih trenutaka u karijeri i zaista sam zbog toga počastvovan, međutim ovaj trofej u godini u kojoj sam doživeo ono što sam doživeo u Australiji... Sve mi se nekako nakupilo kada sam seo, osetio sam ogromno rasterećenje, jer sam emotivno bio kod konstantnom tenzijom i stresom što nisam doživeo u životu. Ne samo što sam doživeo u Australiji, nego ono što me je pratilo u vezi toga.

I komentari i provokacije ljudi koje me prate do dana danas. To je nešto što nisam imao prilike da se susretnem ranije, nisam znao kako da se nosim sa tim. Trudim se da radim ono što mene stavlja u stanje sklada, ali čovek sam, ne može nešto tek tako da me ne izazove što je vezano za nepravdu. Vrlo ružne uvrede i mediji koji me konstantno vraćaju na to. To je već neko vreme iza mene, da je taj neki emotivni teg koji nosim iza mene, pogotovo sa ovom povredom.

Očekuje se da Novak 13. jula otvori terene u Visokom.

- To je prvi veliki turnir koji me očekuje - još jednom se našalio se Novak, a onda nastavio:

- Borba eks ju šampiona. Da, otvoriću te terene u Visokom za neki dan, danas idem za Beograd, otac je nešto organizovao, nešto priprema, ja sam morao da se povinujem i prihvatim. Posle toga ću biti u Visokom, jedva čekam, raduje me svaki put kada odem tamo - zaključio je Novak.

Video: Kralj Novak po sedmi put izlazi na balkon Vimbldona: Publika ga dočekala ovacijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    11. jul 2022 | 18:24

    Svi u Visoko. Narocito negativci koji stalno kritikuju Novaka. Sada su se umusili. Treba im malo pozitivne energije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA