≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je jedina Srpkinja na Vimbldonu: "Atomski mrav" iz Niša, godinu i po dana bez tenisa, operacija je prošlost

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sada će se pratiti njeni koraci, nema sumnje

  • 3
Natalija Stevanović Kostić Foto: Katie Chan / Actionplus / Profimedia

Već duži period se u ženskom tenisu oslanjamo isključivo na pokušaje Olge Danilović da se nekako domogne glavnog žreba Grend slema, što je ona i činila uz koju stepenicu napred, ali je na Vimbldonu neće biti. To ne znači da je Srbija ostala bez dama na nezvaničnom teniskom svetskom prvenstvu, jer ćemo u prvom kolu videti Nataliju Stevanović!

Natalija je uspela da prođe tri kola kvalifikacija bez izgubljenog seta, da naređa sve bolje rangirane igračice od sebe i da se po prvi put predstavi u glavnom žrebu jednog od četiri najveća turnira u belom sportu.

Trenutno zauzima 223. mesto na VTA listi, ali je njena igra na legendarnoj travi u ovih nekoliko dana izgledala kao da je, u najmanju ruku, u Top 100.

Rođena je 1994. godine u Nišu, visoka je 1.64, a do udaje je igrala pod devojačkim prezimenom Kostić.

Kao što je i rečeno u drugačijoj formulaciji, Stevanovićka do sada nije imala prilike da igra u glavnom žrebu Grend slema, a dva puta je bila na korak od tog uspeha.

Još 2020. je igrala treće kolo kvalifikacija na Rolan Garosu, a dve godine kasnije je na istoj stepenici stala i na Vimbldonu. Sada je razbila tu barijeru.

Igra desnom rukom, prilično zna da bude brza i agresivna kada je travnata podloga u pitanju i u karijeri je uspela da zaradi nešto više od 385 hiljada dolara.

Najbolje rangirana je bila još 2019. godine kada je zauzimala 162. poziciju na svetskoj rang listi, a u Top 200 je bila i u dubl konkurenciji.

Otac joj je trener, a generalno potiče iz teniske porodice i od ranije se pričalo da ima budućnost. Nije baš na početku karijere, 28 joj je godina, ali nikada nije kasno za bajku.

Zbog operacije ciste na jetri preskočila je čitavu 2015. i polovinu 2016. godine, ali se vratila na pravi put.

Natalija Stevanović Foto: Profimedia

U singlu je osvojila 14 ITF turnira, a jednu manje titulu u istoj kategoriji je odnela u dublu.

Konačno dolazi do izražaja ono što se predviđalo od mlađih dana kada je bila Top 5 juniorka planete, a još kao maloletna je predstavljala srpsku FED selekciju u četvrtfinalu Svetske grupe protiv Belgije.

Što se tiče samog nastupa u kvalifikacijama za Vimbldon, Grkinji Gramatikopolu i Amerikanki Mandlik je ukupno ustupila samo sedam gemova!

Impresivna igra ju je brzo dovela na vrata glavnog žreba gde je čekala Špankinja Marina Basols, skoro 100 mesta bolje rangirana teniserka.

Iako su pucali sve sami brejkovi u prva četiri gema, iako je imala 3:5 i tri  set lopte protiv sebe, Natalija nije izgubila nijednu deonicu ni u tom meču.

Prelomni momenat je bio brejk u šestom gemu, a sa 0:2 je uspela da preokrene do 5:2 i napravili dovoljno veliku zalihu za pobedu.

Žrebanjem ćemo videti ko će joj biti protivnik u prvoj rundi glavne smotre na Vimbldon, ali i sada već može da bude ponosna na svoj uspeh.

U muškoj konkurenciji imamo nekoliko predstavnika, a Stevanović će biti jedina dama pod zastavom Srbije u Velikoj Britaniji.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković nastavio sa tajanstvenim porukama i uz cvrkut ptica najavio Vimbldon

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милан Књажевац

    30. jun 2023 | 13:18

    АЈМО НИШЛИЈЕ, ЈУЖЊАЦИ ИСТОЧЊАЦИ, ИМА НАТАЛИЈА СВЕТЛУ БУДУЋНОСТ, ТЕК ЋЕ ОНА ДА ЗАБЛИСТА И ИГРА ОДЛИЧАН ТЕНИС.

  • Gaga

    29. jun 2023 | 20:24

    Nazalost vec je u nekim godinama kada je trebala da postigne top 100 . Svaka joj cast uopste sto igra na wta tour ali necemo cuti mnogo o njoj jer naprosto nema rezultate koje su imale ana i jelena .

  • Svetlana

    30. jun 2023 | 23:02

    Napred Nato!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA