≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vimbldon: "Ovi teniseri mogu da skinu krunu Novaku, nemojte da se iznenadite ako vidite ovo ime u finalu"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvanični sajt Vimbldona napravio tekst o igračima koje vide kao kandidate za napad na Novakovu krunu

  • 5
Pehar Novak Đoković, Nik Kirjos, Vimbldon finale Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je glavni favorit za titulu na ovogodišnjem Vimbldonu, a to tvrde i kladionice.

Nema teniskog stručnjaka koji ne misli da je Novak najozbiljniji kandidat da po osmi put podigne zlatni pehar i izjednači se sa Federerom po broju titula, a ujedno popravi rekord i dođe do 24. Grend slem titule.

Ipak, na zvaničnom sajtu Vimbldona osvanuo je tekst koji je podpisao Li Gudal, u kojem se ističe da "mlade snage imaju sve što je potrebno da zaustave Đokovića".

U samom tekstu priznaju da gotovo da nema teniskog stručnjaka koji može da ospori Novaku ulogu glavnog favorita i da o tome govore činjenice i rezultati i neverovatna statistika. Đoković je vezao četiri titule na Vimbldonu, nije izgubio meč od 2017. godine, kada se povukao u četvrtfinalu protiv Tomaša Berdiha zbog povrede.

Đoković na Centralnom terenu nije izgubio 10 godina, poslednji put je tu poražen u finalu protiv Endija Marija 2013. godine, a Mari je jedini koji je u žrebu, a koji je pobedio Đokovića na travi.

Ali, i pored toga, Vimbldon smatra da to nije garant uspeha Novaku i da ima mnogih drugih kandidata koji mogu da mu skinu krunu.

Istakli su kao glavnog kandidata Karlosa Alkaraza. Ističu da je Alkaraz u dobroj seriji od 10 vezanih osvojenih setova na travi, iako se još prilagođava na podlogu.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Janik Siner je istaknut odmah posle Alkaraza, iako je projektovano u tom delu žreba da Kasper Rud stigne do polufinala. Ruda su otpisali kao igrača koji je pobedio samo tri meča na travi u karijeri, od čega samo jednu na Vimbldonu.

Janik Siner, Novak Đoković, Vimbldon 2022 Foto: ANDREW COWIE / AFP / Profimedia

Podsećaju na epski meč Sinera i Đokovića pre godinu dana, kada je u četvrtfinalu Siner vodio sa 2:0, ali je Novak na neverovatan način preokrenuo.

Holger Rune je treći teniser koga su istakli kao kandidata.

Rune - Đoković Foto: Tanjug/AP

Iako ističu da se Rune još prilagođava na travu, navode da je stigao do polufinala Kvinsa nedavno i da se očekuje da stigne bar do druge nedelje Vimbldona, iako su u njegovom kosturu Grigor Dimitrov i Frensis Tijafo, koji su istaknuti kao opasni protivnici na ovoj podlozi.

Posebna pažnja Vimbldona usmerena je na Sebastijana Kordu.

Amerikanac je nedavno igrao finale Kvinsa i izgubio ga je od Karlosa Alkaraza. Ističu da je Korda i na startu sezone u Adelejdu imao meč loptu u finalu protiv Đokovića, a da su ga kasnije tokom sezone omele povrede.

Sebastijan Korda - Hubert Hurkač Foto: Tanjug / AP

Kažu da je Korda to vreme van terena iskoristio odlično da napreduje na fizičkom planu uz kondicionog trenera Džeza Grina, koji je radio sa Marijem, Berdihom i Zverevim i da je učinio sve da svoje telo učini jačim i otpornim na sve izazove na turu.

- Korda se kreće bez napora po teniskom terenu, ima jedan od najčistijih udaraca na turu i retko izgleda kao da je pod stresom tokom mečeva. Uprkos tome što se našao u četvrtini žreba sa Danilom Medvedevim i Stefanosom Cicipasom, nemojte se iznenaditi ako se nađe u finalu - navodi se u tekstu.

Tejlor Fric je takođe istaknut kao jedan od kandidata i smatraju da je iz svog dela žreba jedan od favorita za polufinale.

Rafael Nadal - Tejlor Fric Foto: Tanjug - AP

Od ostalih igrača pomenuti su Aleks de Minor, Frensis Tijafo, Hubert Hurkač, Tomi Pol, Kameron Nori i Aleksander Bublik, ali i Endi Mari.

(Telegraf.rs)

Video: Njihova lica krase Beograd: Posetili smo najlepši mural posvećen Nikoli Jokiću i Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    1. jul 2023 | 21:10

    Te nove generacije ce početi da osvajaju kada ode Novak 🇷🇸

  • panic

    1. jul 2023 | 20:43

    alcaraz do 4 runde ispada

  • Sava

    1. jul 2023 | 21:45

    По овоме испада да су сви Фаворити а мислим још увек да је Новак на трави непобедив, осим тога и најискуснији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA