Vreme čitanja: oko 2 min.

Marija pitali o Novaku na konferenciji, a onda je usledio neverovatan hvalospev Britanca za Srbina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đokovićev veliki rival impresioniran svime što je ostvario do sada

  • 6
Endi Mari Printskrin: Youtube/Wimbledon

Novak Đoković je glavni favorit da na Vimbldonu ispiše nove stranice teniske istorije, a Novaku se dive i njegovi najveći rivali. Poseban hvalospev o Novaku imao je i Endi Mari, čovek koji je poslednji koji je pobedio Đokovića na Centralnom terenu pre 10 godina u finalu 2013. godine.

Mari je tokom prve konferencije za medije koju je održao na Vimbldonu pričao i o ostvarenju Novaka Đokovića i nahvalio ga je.

- Neverovatno je šta je ostvario. Da preskočite Rafu i Rodžera po broju Grend slem titula je neverovatno, ako pogledate unazad osam do 10 godina koliko je daleko bio od njih i šta je uradio da u poslednjem delu svoje karijere je neverovatno. Ali takođe izgleda kao da on ne usporava, bio je fenomenalan na Rolan Garosu, neverovatno izdanje protiv Alkaraza u polufinalu. Morate da mu se divite, ali on je bio veoma jasan da želi da osvoji Grend slem rekord kada je došao u situaciju da može da ga ostvari i ostvario je to. Ne izgleda kao da je nervozan, da previše razmišlja ili bilo koje druge stvari, što pokazuje snagu karaktera koji on ima.

Novak i Mari su u subotu i trenirali zajedno, pa su novinari pitali Britanca o tome.

- Bio sam dobar na treningu. Poslednji put smo trenirali na Lejver kupu, pre toga dugo nije bilo, ne mogu da se setim. Možda u Australiji kada sam imao problema sa kukom. Gde sam danas i gde sam tada bio, velika je razlika i fizički i mentalno, uživam u igri, takmičim se sa ovim momcima, tada nisam osećao da to mogu. Srećan sam da sam u takvoj situaciji i dalje. Mi smo navikli da treniramo zajedno ranije. Nikada nisam trenirao sa Rodžerom još od 2007. godine, sa Rafom ponekad, ali sa Novakom sam stalnom trenirao, čak i kada smo se borili za Grend slem titule - rekao je Mari.

(Telegraf.rs)

Video: Njihova lica krase Beograd: Posetili smo najlepši mural posvećen Nikoli Jokiću i Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA