≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osvanula nova ATP lista pred Vimbldon: Evo šta je Đokoviću potrebno kako bi se vratio na prvo mesto

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nole sve drži u svojim rukama

  • 4
Novak Đoković trenira pred Vimbldon Foto: Tanjug / AP

Ponedeljak je rezervisan za novu ATP listu, koja nam ovog puta nije donela lepe vesti. Novak Đoković i zvanično više nije prvi na svetu, nakon što je Karlos Alkaraz osvojio turnir u Kvinsu.

Nole nije igrao niti na jednom takmičenju, pa ga je shodno tome Španac pretekao. Razlika nije velika, samo 80 bodova.

Alkaraz na čelu ima 7675 bodova, Đoković 7595, pa je računica za povratak na vrh kroz dve nedelje i više nego jasna. Srpski teniser sve ima u svojim rukama i ukoliko osvoji pehar ponovo će biti broj jedan.

To je scenario koji svi priželjkujemo, ali s obzirom na malu razliku Novak i pre kraja Grend slema može znati da li će se vratiti na čelo.

Ukoliko Alkaraz bude eliminisan u bilo kojoj rundi do trećeg kola, Novaku je jednostavno plasman u osminu finala garancija. Takođe, ukoliko bi Španac izgubio u bilo kom sledećem kolu posle trećeg, Srbin bi plasmanom u jednu rundu više od rivala takođe ponovo bio prvi na planeti.

Ostatak najboljih deset na listi nije bio izmenjen pa redom slede Medvedev, Rud, Cicipas, Rune, Rubljov, Siner, Fric i Tijafo.

Amerikanac Kristofer Jubenks je najveći pobednik prethodne nedelje. Osvojio je prvi turnir u karijeri u Majorci i napredovao za 34 mesta, pa je trenutno 43. na svetu.

Od ostalih srpskih tenisera jedino je Miomir Kecmanović zadržao 41. poziciju. Po četiri mesta izgubili su Dušan Lajović i Laslo Đere, pa su trenutno 56. i 60. dok je Hamad Međedović 156. na poretku. Filip Krajinović je 206. dok se u među najboljih trista tenisera nalazi i Miljan Zekić na 283. mestu.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković nastavio sa tajanstvenim porukama i uz cvrkut ptica najavio Vimbldon

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joksa

    3. jul 2023 | 12:45

    Nek osvaja sve Gren slemove i do godine Olimpijadu pa može biti i deseti,prvo mesto je nebitno.

  • Pa

    3. jul 2023 | 13:13

    Alcaraz ako dodje do finala ostaje 1.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA