≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prošetajte sa Telegrafom po Vimbldonu: Mesto gde se sudaraju gospodska oaza, beli sport i jagode sa šlagom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Približavamo vam najlepši teniski kompleks na svetu

  • 0
Vimbldon Foto: Telegraf

Vimbldon je zvanično počeo, nazvanično tenisko prvenstvo sveta, turnir koji svako ko je jednom držao reket u ruci kao dete sanja da ga osvoji.

Telegraf je ove godine u Londonu, odakle ćete svakodnevno imati pregršt materijala i priča u pohodu Novaka Đokovića na osmi vimbldonski pehar, a ukupno 24. Grend slem u karijeri i novo ispisivanje istorije.

Kako bismo vam približili koliko je ovo mesto značajno za svakog tenisera i ljubitelja "belog sporta", prošetali smo čitavim kompleksom.

Centralni teren odiše istorijom i tradicijom, a kada je pun, nema lepšeg mesta za igranje.

Novak je često ovde doživljavao velike nepravde, kada je svih 15.000 ljudi, osim Novakovog boksa i malog broja njegovih navijača u finalima navijalo frenetično za Federera.

Ali, Novak je i to uspevao da prebrodi i da sva tri puta pobedi i Federera i 15.000 navijača u finalima. Inače, Novak već 10 godina ne zna na poraz na Centranom terenu.

Sada je utisak da se situacija menja, da je Novak konačno dobio respekt kakav zaslužuje, a kako će ga Centralni teren dočekati videćemo od 14.30 kada izađe na teren pred meč protiv Pedra Kačina iz Argentine u prvom kolu.

Ambijent u čitavom kompleksu je nestvaran, prija za oko, jer je sve u zelenilu, od terena, do zgrada koje su obrasle bršljenom. Teniseri moraju da igraju u kompletno beloj opremi, a navijači uživaju uz čuvene jagode sa šlagom, koje su omiljena poslastica svima na Vimbldonu, pa smo i njih morali da vam dočaramo kroz galeriju.

Prošetajte virtuelno kroz teniski kompleks na Vimbldonu kroz našu galeriju:

(Telegraf.rs)

Video: Njihova lica krase Beograd: Posetili smo najlepši mural posvećen Nikoli Jokiću i Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA